портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Краматорську вшанували пам’ять жертв Голодомору

Опубліковано 22 листопада 2019 року, 16:51 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

23 листопада Україна вшановує День пам’яті жертв голодоморів.

Голодомор 1932–1933 років — акт геноциду українського народу, здійснений Російською імперією, яка на той час називалася СРСР, шляхом організації штучного масового голоду, що призвів до багатомільйонних людських втрат. Пік голодомору прийшовся на весну 1933 року. В Україні тоді від голоду вмирало 17 людей щохвилини, 1000 – щогодини, майже 25 тисяч – щодня…

Сьогодні у Краматорську біля пам’ятника жертвам голодоморів відбувся мітинг-реквієм. У ньому також взяла участь директор департаменту інформаційної та внутрішньої політики Наталія Чукова, заступник міського голови Краматорська Юрій Люлька, представники операції Об’єднаних сил та Краматорського прикордонного загону ДПСУ. Люди зібрались, щоб в скорботі схилити низько голови на згадку про українців, яких змусили болісно вмирати від голоду, не жаліючи нікого - ані дітей, ані літніх людей. Пам’ять – як данина жертвам Голодомору.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять сотень українських сіл і хуторів, що зникли з лиця землі, після однієї з найстрашніших сторінок в історії українського народу, та поклали квіти до пам’ятного знаку про усіх жертв тих страшних часів.