портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Лимані повним ходом йде будівництво сучасного комплексу з велоспорту

Опубліковано 03 грудня 2020 року, 15:58 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

Активними темпами триває спорудження сучасного комплексу з велоспорту в місті Лиман.

Це один  із пріоритетних проєктів щодо розвитку спортивної інфраструктури на Донеччині, його метою є відновлення повноцінної діяльності Обласної спеціалізованої ДЮСШ олімпійського резерву з велосипедного спорту після переміщення закладу з Донецька. Наразі завершено металевий пандус стартової рампи треку ВМХ і повним ходом триває внутрішнє оздоблення будівлі майбутнього гуртожитку.

Сьогодні, 3 грудня,  дотримання графіку та якість виконання робіт, що фінансуються за рахунок обласного бюджету, перевірили заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін, начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик і Лиманський міський голова Олександр Журавльов.

Учасники робочої наради на власні очі переконалися, що протягом чотирьох місяців підрядною організацією ТОВ «БУДТЕХМАШ» виконано великий обсяг з поставлених завдань. Так, на сьогоднішній день у рамках зведення триповерхового гуртожитку для потреб комплексу з велоспорту завершуються роботи щодо влаштування металочерепиці на даху, розпочато утеплення фасаду мінераловатними плитами. Активно триває внутрішнє оздоблення: завершується кладка перегородок, продовжуються заливка підлог, облаштування приміщень, монтаж комунікацій.

Паралельно проходить будівництво треку BMX, під час якого споруджено ряд блоків ФБС заввишки 5 метрів, виготовлено металевий пандус для підйому на стартову рампу та основу навісу для неї. Окрім цього, у рамках проєкту зведено металевий каркас для котельної, зроблено монолітний пояс для господарської будівлі з гаражем та приміщенням для ремонту і зберігання велосипедів.

Очікується, що новий велотрек дозволить готувати в дисципліні «ВМХ racing» спортсменів з 8 років, при цьому даючи юнакам і дівчатам базові навички для виступу в інших дисциплінах велоспорту, проводити навчально-тренувальний процес за участю вихованців обласної спортивної школи і членів збірної команди України, змагання обласного та всеукраїнського рівнів.


Інші новини за темою