портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У м. Краматорськ пройшов Форум з питань сексуального та гендерного насилля на сході України

Опубліковано 06 грудня 2018 року, 14:00 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання

5 грудня за підтримки Агентство ООН у справах біженців та Благодійного фонду «Слов’янське Серце» у м. Краматорськ пройшов Форум з питань сексуального та гендерного насилля на сході України. 

В заході  взяли участь представники Департаменту сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації, Донецького обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, структурних підрозділів у справах сім’ї та молоді виконавчих органів міських рад та райдержадміністрації, які відповідають за заходи з запобіганні  та протидії   насильству,  психологи та соціальні педагоги обласних комунальних закладів, які надають послуги особам, які знаходяться в складних життєвих обставинах, Департаменту соціального захисту Луганської облдержадміністрації, представники громадських об’єднань,  регіональних та міжнародних організацій.  В ході панельних дискусій піднімалися  питання щодо огляду ситуації щодо сексуального та гендерного насилля на сході України та реагування на сексуальне та гендерне насилля на сході України.

Насильство щодо жінок та дівчат – одне з найпоширеніших порушень прав людини у світі. Кожна третя жінка протягом життя зазнала фізичного та/або сексуального насильства – це приголомшливий показник. Ґендерно зумовлене насильство (ҐЗН) є глобальною проблемою, яка вражає всі країни у тих чи інших формах, включно з сексуальним насильством, домашнім насильством та торгівлею людьми з метою сексуальної експлуатації.