портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Маріуполі пройшла Всеукраїнська акція, спрямована на формування національно-культурної ідентичності, «Андріївські вечорниці»

Опубліковано 12 грудня 2018 року, 16:00 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання

З 7 по 9 грудня у Маріуполі пройшла Всеукраїнська акція, спрямована на формування національно-культурної ідентичності, «Андріївські вечорниці».

Акція сприяла формуванню національно-культурної ідентичності у молоді східного регіону.

Учасники заходу 7 грудня відвідали спеціалізовану школу І-ІІІ ступенів № 3 з поглибленим вивченням окремих предметів та ознайомили дітей з українськими традиціями святкування Андріївських вечорниць. Представники Спілки Української Молоді в Україні: Соломія Кирилович, Ігор Євтушок, Денис Степанов навчили дітей виготовляти українську іграшку - ляльку-мотанку та розповіли про традиції створення та використання таких ляльок.

Близько 200 осіб взяли участь Андріївських вечорниць, які 8 грудня відбувались у межах проведення Всеукраїнської акції для маріупольської молоді. Ознайомлення молоді із українськими традиціями святкування національних свят проходили шляхом проведення майстер-класів з традиційних українських танців та забав. Виступали гурти «Телері» та «Варйон».

Протягом усієї акції розповідали гутірки про формування національно-культурної ідентичності. Головний спеціаліст відділу національно-патріотичного виховання Мінмолодьспорту Ольга Коновалюк ознайомила із формами дозвілля молоді для формування національно-культурної ідентичності.

Організатори Всеукраїнської акції: Міністерство молоді та спорту України, Департамент сім’ї, молоді та спорту Донецької обласної державної адміністрації у партнерстві з громадською організацією Спілка Української Молоді в Україні.