портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Маріуполі відбувся Український Жіночий Конгрес

Опубліковано 07 червня 2019 року, 15:00 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

7 червня в Маріуполі відбувся Український Жіночий Конгрес, ініціатором якого виступило міжфракційне депутатське об’єднання у Верховній Раді України «Рівні можливості». Участь у заході взяв заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Стокоз. На конгресі обговорили професійне становлення жінок, підняли питання впровадження політики рівних прав та можливостей для них.

Метою конгресу стало створення майданчику для діалогу між парламентарями та місцевою владою, активістами громадських організацій, жінками та чоловіками з громад щодо питань впровадження політики рівних прав та можливостей, а також підвищення обізнаності про дискримінацію за ознакою статі та переваг дотримання принципів рівності між жінками та чоловіками.

Організатором заходу виступила громадська організація «Український Жіночий Конгрес».

За словами організаторів, Маріуполь  для проведення третього регіонального Українського Жіночого Конгресу обрано не випадково. Учасниці та учасники з Донецької, Луганської, Харківської, Запорізької, Кіровоградської та інших областей також підніматимуть питання ролі жінок у безпеці та обороні країни. Вони обговорюватимуть питання дискримінації жінок у політичному житті, інструменти досягнення паритетного представництва у владі, а також розглянуть переваги в цьому для держави.

У дискусіях Конгресу взяли участь Урядова уповноважена з питань ґендерної політики Катерина Левченко, ґендерна радниця Міністра внутрішніх справ України Вікторія Арнаутова

Конгрес працював у двох форматах: дискусійна платформа та презентації з обговоренням. Під час першої - розглянули переваги політичної участі жінок та ґендерні аспекти безпеки. Дискусія навколо теми «Хто вони - нові амбасадори ґендерної рівності та розбудови дружніх міст» спрямована виявити, як зусилля громадських активістів, представників бізнесу та журналістики впливають на доступність, дружність та рівність публічних просторів міста.

Український Жіночий Конгрес у Маріуполі проводять у партнерстві з Національним Демократичним Інститутом (NDI), Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), Структурою ООН Жінки в Україні (UN Women), Проектом ПРОМІС (PLEDDG) та Федерацією Канадських Муніципалітетів (FCM), Міжнародним Республіканським Інститутом (IRI), Проектом «Ґендерне бюджетування в Україні» (GBR), Представництвом Європейського Союзу в Україні, Міжнародною організацією «Глобал комюнітіз», Швецією, Посольствами Норвегії, Данії та Канади в Україні та Фондом розвитку ефективного врядування Великої Британії; у партнерстві з проектом «Я зможу» Фонду Олени Пінчук, що реалізується за підтримки Фундації Кока-Кола.