портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У питанні щодо Азовської ділянки з рудопроявом цирконію вирішальним буде рішення громади

Опубліковано 04 лютого 2021 року, 16:51

Рішення громади буде визначальним у питанні щодо початку дослідно-промислової розробки Азовської ділянки з рудопроявом цирконію.  Про це голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко повідомив на брифінгу у Краматорську 4 лютого.

Наразі  Азовська ділянка з рудопроявом цирконію виставлена на онлайн-аукціон.  Зокрема, Держгеонадра пропонують спеціальний дозвіл на геологічне вивчення та дослідно-промислову розробку.  

Очільник області зазначив, що обговорив питання щодо Азовської ділянки з  міністром захисту довкілля та природних ресурсів Романом Абрамовським та головою Державної служби геології та надр України Романом Опімахом. 

«Не буде ніякої добичі відкритим способом. Це максимально достовірна інформація», -  підкреслив Павло Кириленко.   

Очільник області  нагадав, що відповідно до процедури оцінки впливу на довкілля обов’язково повинні бути проведені громадські слухання. 

«Громада також буде чути, що вона з цього зможе отримати -  і робочі місця, і поповнення бюджету громади. Жодного порушення закону, порушення встановлених процедур не буде. Все буде погоджено з громадою»,  - сказав Павло Кириленко.