портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Покровську відбулась обласна нарада з питань функціонування закладів позашкільної освіти

Опубліковано 04 квітня 2019 року, 20:08 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

4 квітня на базі закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №9 Покровської міської ради відбулась обласна нарада з питань функціонування закладів позашкільної освіти, організована департаментом освіти і науки Донецької облдержадміністрації. Участь у заході взяли радник голови Донецької облдержадміністрації з гуманітарних питань Тамара Лук’янчук, в.о. директора департаменту освіти і науки ОДА Тетяна Сідашева, керівники управлінь освіти міст, районів, ОТГ, ВЦА, директори закладів позашкільної освіти області. 

Радник голови облдержадміністрації визначила проблемні питання у роботі закладів – низький рівень фінансового й кадрового забезпечення галузі, потреба в підвищенні кваліфікації фахівців, необхідність створення умов для навчання дітей з особливими потребами тощо. Окремо вона зупинилася на дієвості та ефективності заходів з національно-патріотичного виховання, важливості розвитку в області туристсько-краєзнавчого напрямку позашкільної освіти.

 «Якщо навчити наших дітей любити свою землю, пишатися видатними земляками, можна буде сподіватися, що вони залишаться на Донеччині на все життя та продовжать розвиток регіону», – зауважила радник. 

В. о. директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Сідашева, у свою чергу, наголосила на потребі у співпраці всіх інститутів суспільства для вирішення спільного завдання – організації дозвілля дітей та учнівської молоді, пообіцяла методичну та консультативну допомогу департамента у вирішенні проблемних питань. 

Керівники центрів дитячої творчості м. Добропілля та смт. Мангуш поділилися досвідом роботи своїх закладів у взаємодії з органами влади, розповіли про плани на майбутнє та роботу зі створення комфортних умов для розвитку особистості кожного учня, реалізації творчих здібностей дітей.

Жваве обговорення викликали питання змін у законодавстві та можливість впровадження нового механізму фінансування «гроші ходять за дитиною».