портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Слов'янському районі, який потрапив до «червоної» зони, найбільша кількість захворювань на COVID-19 припадає на Миколаївку та Черкаську ОТГ

Опубліковано 16 жовтня 2020 року, 15:53

Найбільша кількість захворювань на COVID-19  у Слов'янському районі, який потрапив до «червоної» зони за рівнем епідемічної небезпеки поширення коронавірусної хвороби, припадає на місто Миколаївка та на Черкаську ОТГ. Про це  заступник начальника управління – начальник відділу стратегічного розвитку охорони здоров’я та забезпечення лікарськими засобами управління організації та розвитку медичної допомоги населенню департаменту охорони здоров’я Донецької ОДА Олександр Педенко повідомив на брифінгу у Краматорську 16 жовтня.

«По Слов’янському району найбільша кількість захворювань припадає на місто Миколаївка та на Черкаську ОТГ. Загалом кількість мешканців Слов’янського району відповідно до тих цифр, які є в лабораторному центрі, - це 46 375 осіб. Відповідно до постанови Кабінету міністрів показник розраховується від 40 хворих на 100 тисяч населення… За останні два тижні по Слов’янському району було зафіксовано 188 випадків коронавірусної хвороби, що складає показник у 405,39. Це вдесятеро перевищує норматив. Тому Слов’янський район потрапляє до «червоної» зони», -  зазначив Олександр Педенко.

За його словами, наразі йде уточнення по населеним пунктам району, до яких буде застосовано «червоний» режим, до яких – «помаранчевий» або «жовтий». 

Згідно рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулося 15 жовтня, у Слов'янському районі, де установлено «червоний» рівень епідемічної небезпеки, додатково до протиепідемічних обмежень, передбачених для «зеленого», «жовтого» та «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки, забороняються:

  • відвідування закладів освіти здобувачами освіти;
  •  приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сферах культури, закладів громадського харчування (ресторанів, кафе тощо), торговельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, торговельного і побутового обслуговування населення, крім:

- торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами та агрохімікатами, насінням і садивним матеріалом;

- провадження банківської та страхової діяльності, а також медичної практики, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів, діяльності з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, технічного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій, діяльності з ремонту комп’ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку, об’єктів поштового зв’язку;

- торговельної діяльності та діяльності з надання послуг громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень.