портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Слов'янську завершується будівництво основного корпусу обласної клінічної психіатричної лікарні

Опубліковано 16 жовтня 2019 року, 16:11 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Завершується будівництво основного корпусу обласної клінічної психіатричної лікарні у Слов’янську. Роботи ведуться коштом Державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету. Про це 16 жовтня повідомив на своїй офіційній сторінці у соцмережі Facebook голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко.

У п’ятиповерховій будівлі (чотири поверхи і цоколь) розміститься 5 відділень, у тому числі ерготерапевтичне, судово-медична експертиза, лабораторія.

За словами очільника області, до війни в лікарні працювало 10 корпусів - 6 лікувальних та 4 господарчі. Лікарня обслуговувала, в основному, північну частину області, а окремі відділення - усю Донеччину. Під час активних бойових дій, які тривали з квітня до липня 2014-го, два корпуси були повністю зруйновані, чотири суттєво пошкоджені.

За допомогою міжнародних організацій, зокрема німецької федеральної компанії GiZ та Люксембурзького Червоного Хреста у 2016-му році було відкрито психотуберкульозне, а у 2017-му - дитяче відділення. Невдовзі за фінансової допомоги міжнародників розпочнеться відновлення харчоблоку.