портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Участь у розширеному засіданні Координаційної ради з питань реформування системи інституційного догляду та виховання дітей з метою обговорення результатів Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017-2026 р

Опубліковано 05 грудня 2019 року, 18:41 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

5 грудня 2019 року заступник голови облдержадміністрації Костюніна Ю.О., директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Токарева О.А., начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Тимофеєва Н.М. та начальник відділу інклюзивної діяльності та менеджменту освіти департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ізмалкова В.О. приймали участь у розширеному засіданні Координаційної ради з питань реформування системи інституційного догляду та виховання дітей з метою обговорення результатів Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017-2026 роки та пріоритетних напрямків впровадження ІІ етапу, який розпочнеться у 2020 році. Засідання проходить в м. Київ за ініціативою Міністерства соціальної політики України та Уповноваженого Президента з прав дитини. Метою заходу є почати новий відлік у реформуванні інтернатів та поширенні сімейних форм виховання дітей.

Під час засідання учасники заходу були ознайомлені з міжнародним досвідом у сфері деінституціалізації. За підсумками засідання підведені результати І етапу реалізації Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей в Україні, а також розроблені моніторингові інструменти, які дозволять у кожному окремому інтернаті країни відстежувати процеси реформування цієї сфери, та розвивати сімейні та наближені до сімейних форми виховання.