портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Павло Кириленко обговорив нагальні проблеми з мешканцями майбутньої Криворізької сільської ОТГ

Опубліковано 05 грудня 2019 року, 17:59 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

5 грудня голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко разом з керівниками структурних підрозділів ОДА з робочим візитом відвідали три села Добропільського району – Шилівку, Криворіжжя та Добропілля.


Метою зустрічі стало обговорення нагальних проблем, які турбують мешканців цих населених пунктів, тому що незабаром почнуться перші вибори у Криворізькій сільській об’єднаній територіальній громаді, які заплановані згідно постанови Центральної виборчої комісії від 11 жовтня 2019 року №1920 на 22 грудня 2019 року. Саме до складу майбутньої Криворізької сільської ОТГ мають увійти Шилівська сільська рада з населенням 1321 осіб, Добропільська сільська рада з чисельністю населення 1061 особа та Криворізька сільська рада з 1827 людьми.

Очільник області зазначив, що найбільше місцевих мешканців турбує питання відкриття ринку землі.

«Пояснив, що земельна реформа передбачає передусім децентралізацію земельних відносин, прозоре електронне оформлення земельних ділянок, можливість для громад самим розпоряджатися і водними, і земельними об'єктами, створення відкритого ринку землі тощо. Окремо наголосив, що питання продажу землі іноземцям буде вирішуватися на референдумі», - заявив Павло Кириленко.

Серед проблемних питань, які мешканці майбутньої громади обговорили з головою ОДА, - медичне забезпечення, а саме робота фельдшерсько-акушерських пунктів та амбулаторій, робота закладів шкільної та дошкільної освіти, ремонти доріг та мостів у населених пунктах. Павло Кириленко доручив профільним департаментам вивчити ситуацію та у стислі терміни підготувати усі заходи для усунення проблемних питань.