портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Управління виконавчої дирекції Фонду соцстрахування на Донеччині отримало 138 повідомлень щодо захворювання медпрацівників COVID-19

Опубліковано 31 серпня 2020 року, 14:10

Управління  виконавчої дирекції Фонду соціального страхування в Донецькій області  отримало 138 повідомлень щодо клінічно підтверджених випадків захворювання медичних працівників, потерпілих від COVID-19, станом на 27 серпня 2020 року.  Про це йшлося на спільній нараді з питань розслідування випадків гострих професійних захворювань медичних та інших працівників, а також здійснення заходів щодо запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби COVID-19, яку було проведено Управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування в Донецькій області 28 серпня. 

У нараді взяли участь заступник директора департаменту – начальник управління організації та розвитку медичної допомоги населенню Наталя Філіппова, заступник директора державної установи «Донецький обласний лабораторний центр МОЗ України» Тамара Беломеря та т.в.о. начальника ГУ Держпраці у Донецькій області Анна Зуб.

У ході наради учасниками заходу були розглянуті питання стану розслідування клінічно підтверджених випадків гострого професійного захворювання (отруєння) медичних працівників, потерпілих внаслідок зараження коронавірусною інфекцією COVID-19, а також особливості порядку видачі листків непрацездатності у випадку такого захворювання.

В.о. начальника управління виконавчої дирекції Фонду в Донецькій області Людмила Давиденко повідомила, що станом на 27 серпня 2020 року управління отримало 138 повідомлень щодо клінічно підтверджених випадків гострого професійного захворювання (отруєння) медичних працівників, потерпілих від COVID-19, складено і затверджено 3 акти, які пов’язані з виробництвом (що складає 2,2%), та 26 актів - не пов’язаних, 109 випадків ще розслідуються.

На сьогодні до управління Фонду для фінансування допомоги по тимчасовій непрацездатності з причиною «ізоляція від COVID-19» надано 748 листків непрацездатності від 738 застрахованих осіб на загальну суму майже 890 тисяч гривень, з яких 180 – медичні працівники (24,4%) з оплатою допомоги в розмірі 100% від середньої заробітної плати незалежно від страхового стажу на суму майже 301 тисяча гривень (34%).

Заступник директора державної установи «Донецький обласний лабораторний центр МОЗ України» Тамара Беломеря наголосила на посиленні співпраці в питаннях розслідування випадків зараження на COVID-19 медичних працівників та своєчасного надання їм матеріального забезпечення.

У ході наради учасниками обговорено заходи щодо запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби в області, а також проблемні питання, що виникають у процесі роботи.

На завершення наради Людмила Давиденко подякувала медичним працівникам за гідне виконання своїх професійних обов`язків в умовах пандемії та висловила сподівання на подальшу спільну співпрацю.


За матеріалами управління виконавчої дирекції  Фонду соціального страхування України в Донецькій області