портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

В Авдіївці запровадили послугу «Соціальне таксі» для осіб з обмеженими можливостями

Опубліковано 15 січня 2019 року, 13:45 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

З метою виконання спільних ініціатив Президента України щодо створення комфортних умов життя для осіб з обмеженими можливостями та за сприяння департаменту соціального захисту Донецької облдержадміністрації у прифронтовій Авдіївці в рамках Комплексної програми соціального захисту населення на 2019 рік затвердили Порядок надання транспортної соціальної послуги «Соціальне таксі».

Згідно з розпорядженням керівника Авдіївської військово-цивільної адміністрації полковника Павла Малихіна, соціальне таксі – це автомобіль, обладнаний підйомником або приставним пандусом для забезпечення проїзду осіб з інвалідністю, які пересуваються на інвалідних візках.

Ця послуга надається окремим категоріям громадян для проїзду до місця знаходження соціально значущих об’єктів – установ соціального захисту та соціального обслуговування населення, закладів охорони здоров’я. Метою надання транспортної соціальної послуги є поліпшення транспортної доступності для осіб з порушеннями опорно-рухового апарату – на принципах адресності та індивідуального підходу, доступності та відкритості, добровільного вибору, отримання чи відмови від надання транспортних послуг.

Послуга надається за рахунок коштів міського бюджету, передбачених для реалізації відповідного заходу Комплексної програми соціального захисту населення міста Авдіївка. Виконавцем заходу є Територіальний центр.

Споживачами транспортної соціальної послуги є особи з 1 та 2 групою інвалідності, діти з інвалідністю з порушеннями опорно-рухового апарату, які пересуваються на інвалідних візках та зареєстровані у м. Авдіївка, в тому числі з числа внутрішньо переміщених осіб, а також особи похилого віку, які за станом здоров’я потребують стороннього догляду, медичної допомоги, не мають працездатних родичів, та по відношенню до яких триває процедура оформлення до будинку-інтернату на державне утримання.

Зазначеним громадянам послуга надається безкоштовно. Заявка на використання соціального таксі подається диспетчеру за три дні до дати виконання послуги за телефоном з наступною передачею документів.

На кожного споживача формується особова справа, яка містить в собі особисту заяву громадянина, копію паспорту громадянина України, копію реєстраційного номеру облікової картки платника податків (за наявності), копію довідки МСЕК, копію індивідуальної програми реабілітації, згоду на обробку персональних даних. Зазначені документи подаються одноразово при первинному зверненні споживача.

Споживач обов’язково завчасно повідомляє диспетчеру умови разового проїзду – дату, початковий пункт, пункт призначення, час початку надання транспортної соціальної послуги, зупинки на шляху прямування, маршрут перевезення та інші необхідні відомості.