портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

В Соледарській міській об’єднаній територіальній громаді відбулося урочисте вручення спеціалізованого автомобіля для перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату

Опубліковано 28 серпня 2019 року, 14:03 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Вже більше року реалізується урядова програма по забезпеченню об’єднаних територіальних громад, виконавчих органів міських рад (міст з чисельністю населення до 50 тис. осіб), сільських, селищних рад спеціально обладнаними автомобілями для перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату, за рахунок коштів державного бюджету.

За підсумками спільної проведеної роботи спеціалістів Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації та Соледарської міської об’єднаної територіальної громади 23 серпня 2019 року відбулася презентація з врученням спеціально обладнаного автомобіля для перевезення осіб з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату.

Ключі від автомобіля були вручені Соледарському міському голові представниками Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації.

Станом на сьогодні в  Соледарській міській об’єднаній територіальній громаді мешкає більше 100 осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які потребують надання послуг зазначеним автомобілем.

Починаючи з вересня поточного року, всі особи з інвалідністю та діти з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату, будуть мати змогу отримати безкоштовні транспортні послуги та з підвищеним комфортом відвідати, у разі необхідності, органи влади, лікарні, територіальні органи Пенсійного фонду України тощо.

Закликаємо інші об’єднані територіальні громади, виконавчі органи міських рад (міст з чисельністю населення до 50 тис. осіб), сільські та селищні ради активніше подавати документи на розгляд робочої групи, утвореної Міністерством соціальної політики України.

Нагадуємо, що у відповідності до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для придбання спеціально обладнаних автомобілів для перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України  від 14 березня 2018 р.   № 189, Умовами забезпечення виконавчих органів рад спеціально обладнаними автомобілями є:

проживання не менше ніж 25 осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату та не мають в особистому користуванні та в користуванні законних представників автомобілів (у тому числі таких, що отримані через орган виконавчої влади Автономної Республіки Крим з питань соціального захисту населення, структурні підрозділи з питань соціального захисту населення обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій, на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці);

функціонування служби з перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату (далі - служба з перевезення), або наявність рішення про утворення її в поточному році;

наявність документів, що підтверджують затвердження видатків на поточний рік для фінансування служби з перевезення;

меморандум щодо роботи служби з перевезення, укладений між виконавчими органами рад та громадськими об’єднаннями, ініціативними групами осіб з інвалідністю та батьками дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату.

Звертаємо увагу, для  прийняття рішення Мінсоцполітики щодо доцільності забезпечення спеціально обладнаним автомобілем виконавчі органи відповідних рад подають заяву  та документи щороку до 1 квітня.