портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

В Україні з 8 січня розпочинається «карантин зимових канікул»

Опубліковано 07 січня 2021 року, 11:49

Посилені карантинні обмеження запроваджуються в Україні з 00:00 годин 8 січня до 00:00 годин 25 січня.

В уряді цей період назвали «Зимовими канікулами заради безпеки». Його мета - не допустити розгортання нової потужної хвилі захворюваності після новорічних свят.

За інформацією Міністерства охорони здоров’я, протягом січня-лютого прогнозується зростання кількості хворих на COVID-19 і збільшення навантаження на медичну систему, зокрема і через сезонну захворюваність на грип. Посилення карантинних заходів у січні дозволить країні не вдаватися до аналогічних заходів впродовж весни 2021 року.

Передбачається, що на цей час буде обмежено роботу  закладів громадського харчування (крім адресної доставки замовлень та замовлень на винос), розважальних закладів, закладів торгівлі непродовольчими товарами, закладів культури і проведення культурних масових заходів, спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів, проведення масових заходів, крім організації гірськолижного дозвілля (без роботи закладів громадського харчування та продажу алкогольних напоїв). Також буде обмежено діяльність непродовольчих ринків.

Забороняється відвідування закладів освіти її здобувачами, крім закладів дошкільної освіти  та спеціальних закладів освіти,  які продовжують працювати у звичайному режимі  з дотриманням протиепідемічних правил.

Дозволяється проведення офіційних спортивних заходів без глядачів, робота закладів торгівлі продуктами харчування, лікарськими засобами, виробами медичного призначення, засобами гігієни, засобами зв’язку, ветеринарними препаратами, кормами. Працюватимуть АЗС, фінансові установи, оператори поштового зв’язку, а також заклади медичної практики, ветеринарної практики, заклади з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів. Перукарні та салони краси можуть працювати виключно за попереднім записом.

Продовжить працювати громадський транспорт, аби люди могли їздити на роботу на ті підприємства, що працюватимуть в період посиленого карантину.