портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Велике будівництво»: у Маріуполі відкрито ясла-садок «Юний моряк»

Опубліковано 23 серпня 2020 року, 12:15

Ясла-садок № 117 «Юний моряк» у Маріуполі відкрився після проведення капітального ремонту, що відбувався в рамках національної програми «Велике будівництво». 

Для дітлахів тут створили сучасний розвиваючий простір та затишні умови.  У ході капітального ремонту будівлі були виконані заходи з енергозбереження.  Проведено й благоустрій території.

«Ще два роки тому ця будівля була у плачевному стані. Тепер же, після відновлення у рамках президентської програми «Велике будівництво» для маріупольських малюків відкриває двері оновлений дитячий садок із сучасним обладнанням. Будівля повністю відремонтована як зсередини, так і ззовні. У ній замінено системи опалення, водопостачання та водовідведення, електропостачання, встановлено нові вікна та двері, утеплено фасад і покрівлю», - зазначив голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко. 

Дитсадок розрахований на 225 малюків. В закладі передбачається функціонування 12 груп: три - ясельні по 15 дітей та дев’ять  - дошкільних по 20- 15 дітей.

Загальна вартість проєкту склала 50,63 млн грн. Фінансування відбувалось за рахунок субвенції з державного та міського бюджетів протягом 2018-2020 років.

На придбання обладнання було направлено 5,8 млн грн. (3,5 млн. грн обласний бюджет та 2,3 млн. грн місцевий бюджет).

В рамках програми «Велике будівництво», спрямованого на масштабну розбудову якісної інфраструктури України, у Донецькій області наразі  проводяться ремонти ще у трьох  дошкільних навчальних закладах у Бахмуті,  а також реконструкція нежитлової будівлі  для розміщення садочка в Краматорську.