портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Велике будівництво»: у Волновасі набирає обертів спорудження сучасного стадіону

Опубліковано 22 липня 2020 року, 16:34

Спорудження «з нуля» сучасного стадіону в місті Волноваха триває у рамках програми «Велике будівництво», що була ініційована президентом України Володимиром Зеленським. Наразі там завершуються підготовчі роботи щодо влаштування основи під бігові доріжки, а також третього шару основи під укладання штучного покриття футбольного поля.

22 липня заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін і начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик провели виїзну нараду у Волновасі, де разом із місцевою владою ознайомилися з ходом реалізації проєкту.

Особливу увагу керівництво області звернуло на необхідність усунення недоліків, які в ході моніторингу виявила комісія Кабінету Міністрів України. У діалозі з представниками підрядника – ТОВ «ТБК СХІД» – обговорили низку актуальних питань, визначили шляхи та терміни їх вирішення. Роботи, розпочаті 20 травня, мають бути завершені до 1 жовтня поточного року.

Наразі на місці будівництва стадіону у Волновасі, що відбувається поруч із загальноосвітньою школою №3, завершується підготовка бетонної основи для облаштування бігових доріжок з поліуретановим покриттям, триває влаштування останнього третього шару основи з гранвідсіву під укладання штучного покриття футбольного поля розмірами 90х60 метрів. Окрім цього, триває підготовка щебеневої основи під установку трибун для глядачів на 264 місця, а переобладнання колишніх гаражів під роздягальні знаходиться на етапі утепления фасаду та внутрішніх оздоблювальних робіт. Також на спортивному об’єкті передбачені зовнішнє освітлення та парковка.

Замовником робіт є комунальна фізкультурно-оздоровча установа «Донецький обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». На 2020 рік задля реалізації проєкту передбачено кошти в сумі 27303,548 тис. грн., у тому числі 21903,548 тис. грн. – з обласного бюджету, 5400 тис. грн. – з районного бюджету. У режимі реального часу мешканці Донеччини можуть спостерігати за зведенням стадіону завдяки вебкамері за посиланням: https://lancity.net.ua/ip-камери.

Нагадаємо, у контексті національного проєкту «Велике будівництво» 14 травня було відкрито перший в Україні спортивний об’єкт – крите футбольне поле зі штучним покриттям у парку культури та відпочинку «Сад Бернацького» міста Краматорськ. До жовтня 2020 року на території Донецької області мають відреконструювати стадіони у Селидовому і Слов’янську, збудувати «з нуля» стадіон у Волновасі та ще один у Краматорську.