портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Велике будівництво»: в ході спорудження стадіону у Волновасі завершено облаштування основи під футбольне поле та бігові доріжки

Опубліковано 31 липня 2020 року, 10:20 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

Завершено роботи щодо влаштування основи під бігові доріжки, а також дренажної системи під укладання штучного покриття футбольного поля сучасного стадіону в місті Волноваха, який споруджується у рамках програми «Велике будівництво».

30 липня робочу нараду з усіма причетними до будівництва провели заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін і начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик.

Під час обговорення, до якого долучилися народний депутат України Дмитро Лубінець, керівництво Волноваської райдержадміністрації, районної ради, Волноваської ВЦА та представники підрядника – ТОВ «ТБК СХІД», було наголошено на неухильному слідуванні графіку виконання робіт, які мають бути завершені до 1 жовтня 2020 року.

Наразі завершено влаштування бетонної основи під бігові доріжки, а також укладено та утрамбовано третій шар основи з гранвідсіву під укладання штучного покриття футбольного поля розмірами 90х60 метрів. Безпосередньо облаштування сучасного поліуретанового покриття для бігових доріжок планується з 12 серпня, штучного газону для поля – з 25 серпня.

Окрім цього, на об'єкті споруджено основу під установку трибун для глядачів на 264 місця, а в будівлі, де розташовуватимуться душові та роздягальні, виконано розведення внутрішніх комунікацій, завершується утепления фасаду. Триває зведення підпірної стіни навколо футбольного поля. Також на спортивному об’єкті передбачені зовнішнє освітлення та парковка.

Замовником робіт є комунальна фізкультурно-оздоровча установа «Донецький обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». На 2020 рік задля реалізації проєкту передбачено кошти в сумі 27303,548 тис. грн., у тому числі 21903,548 тис. грн. – з обласного бюджету, 5400 тис. грн. – з районного бюджету.

Очікується, що сучасний стадіон на території біля Волноваської загальноосвітньої школи № 3 створить нові можливості для організації спортивного дозвілля населення міста та району, сприятиме залученню громади до регулярної рухової активності.

Програма «Велике будівництво», що реалізується за ініціативи президента України Володимира Зеленського, передбачає масштабну розбудову якісної інфраструктури по всій країні.  Зокрема, до неї включено 5 стадіонів на території Донеччини: у Волновасі, Краматорську, Селидовому та Слов’янську. 14 травня в рамках програми президента України було відкрито перший у країні спортивний об’єкт – крите футбольне поле зі штучним покриттям у краматорському парку культури та відпочинку «Сад Бернацького».