портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Віце-прем’єр-міністр України Іванна Климпуш-Цинцадзе відвідала Маріуполь

Опубліковано 10 квітня 2019 року, 16:34 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

9 квітня Маріуполь відвідала віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе. Разом із заступником голови Донецької обласної державної адміністрації Ігорем Стокозом вона зустрілася зі студентами та викладачами Маріупольського державного університету, з особовим складом 56-ї окремої мотопіхотної бригади, а також презентувала інформаційну кампанію «Євроінтеграція у Донецькому регіоні: можливість чи вже реальність». У Маріупольському державному університеті віце-прем’єр-міністр оглянула інформаційно-ресурсний центр «Вікно в Америку», відкритий за сприяння Посольства США в Україні. Іванна Климпуш-Цинцадзе розповіла студентам, що одним із завдань, яке вона ставить у своїй роботі, є руйнування міфу про те, що українці нібито сильно відрізняються від Європи і ніколи не зможуть повноцінно інтегруватися до ЄС. Вона нагадала, що індустріалізація Донеччини почалася саме з європейських інвестицій.

Віце-прем’єр-міністр нагадала, що євроінтеграція – це задача не тільки державної влади,  але й відповідальність місцевої влади та кожного громадянина.

«Тривалу частину своєї історії ми сумнівалися: то ми йдемо на захід, то ми позаблокові, то ми дружимо з Росією. Якщо ми знову будемо сумніватися, то можемо ніколи вже не дійти до Європи», - підкреслила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Заступник голови Донецької ОДА Ігор Стокоз також навів приклад не менш очевидного результату євроасоціації: саме у цей день міський голова Маріуполя Вадим Бойченко перебував у Франції, де підписав угоду з тамтешнім урядом про низьковідсотковий кредит на суму 64 мільйони євро, призначені на будівництво станції очистки води та заміни системи водопостачання у Маріуполі. Така угода стала можливою саме завдяки тіснішій співпраці між українським урядом та урядами країн Євросоюзу.

Іванна Климпуш-Цинцадзе повідомила присутнім на конференції, що у  2017 році був розроблений стратегічний документ із покрокового впровадження Угоди про асоціацію з ЄС на 5000 сторінок, і, хоча Угода повноцінно вступила в силу тільки півтора роки тому, перевагами євроінтеграції можна успішно користуватися вже зараз.

«Минулого року ми виокремили чотири основні напрямки, завдяки яким ми зможемо отримати секторальну інтеграцію до Європи. Це: енергетика, митна співпраця, безпека та цифровий ринок. Сьогодні також важливі спільні проекти з освіти та розвитку бізнесу, - зазначила Віце-прем’єр-міністр.