портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков відвідав Донеччину з робочою поїздкою

Опубліковано 30 липня 2020 року, 22:05

Потреби й проблеми прифронтових  населених пунктів, можливості  для розвитку та благоустрою контрольних  пунктів в’їзду-виїзду були в центрі уваги  віцепрем'єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексія Резнікова під час робочої поїздки до Донецької області.

На Донеччині віцепрем'єр-міністр поспілкувався з редакторами регіональних видань. Говорили  про інформаційну політику,  підтримку видань з боку держави та методи боротьби з російською пропагандою.

В рамках робочої поїздки Олексій Резніков відвідав прифронтові Мар’їнку та Красногорівку.  Від представників районів та ВЦА він почув про ті проблеми, що є на місцях з газопостачанням та водопостачанням, відновленням житла тощо. 

Ще одним пунктом робочої поїздки Олексія Резнікова на Донеччину стало відвідування КПВВ «Мар’їнка». Віцепрем'єр-міністр розповів про створення окремого державного підприємства «Реінтеграція і відновлення», в зоні відповідальності якого тепер буде утримання КПВВ.  Йдеться  про КПВВ на адміністративному кордоні між Херсонською областю та тимчасово окупованим Кримом, а також КПВВ у Донецькій і в Луганській областях.  Це допоможе забезпечити уніфікацію контрольних  пунктів в’їзду-виїзду.

Також наразі вирішується питання про старт пілотного проєкту з утворення сервісних центрів.  Під одним дахом в такому центрі планується надавати адміністративні та банківські послуги, там же буде, наприклад, кімната матері та дитини тощо.   Розглядається можливість щодо відкриття такого хабу на одному з КПВВ у Донецькій області.

Спілкуючись з журналістами на КПВВ «Мар’їнка»,  Олексій Резніков констатував, що напруження на лінії зіткнення на Донбасі зменшилося завдяки досягнутій на засіданні Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) домовленості щодо режиму дотримання припинення вогню.   

«Головне, що сьогодні підтверджують і в СММ ОБСЄ, і наші військові, - що напруження зменшилось. Вбитих - нуль, поранених - нуль. Кожен ранок ми знаємо, що люди живі і неушкоджені», - сказав  він.