портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відтепер діти з числа ВПО мають право на першочергове зарахування до закладів дошкільної освіти

Опубліковано 10 лютого 2021 року, 12:20

Внаслідок збройної агресії Російської Федерації та тимчасової окупації частини території України велика кількість внутрішньо переміщених осіб зіштовхнулась з труднощами запису дитини в чергу для навчання в державних та комунальних закладах дошкільної освіти.

Серед них чимало одиноких матерів з малолітніми дітьми, що значно ускладнює або навіть унеможливлює їх працевлаштування.

В той же час, 27 січня 2021 року Кабінетом Міністрів України прийнято постанову № 86, якою затверджено Положення про заклад дошкільної освіти, що визначає основні засади діяльності таких закладів (крім будинків дитини, дитячих будинків інтернатного типу).

За ініціативи Мінреінтеграції до зазначеного Положення внесено норму, що передбачає можливість дітям з числа внутрішньо переміщених осіб та дітям зі статусом дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів, гарантовано зараховуватися до закладів дошкільної освіти державної та комунальної форм власності першочергово.

Детальніше з постановою можна ознайомитись за посиланням.

Уряд і надалі спрощуватиме доступ до публічних послуг для внутрішньо переміщених осіб та інших осіб, які постраждали внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України.

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України