портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Вітання Павла Кириленка з річницею Всеукраїнського референдуму

Опубліковано 01 грудня 2019 року, 13:14

Шановні донеччани!

28 років тому Україна визначила свій шлях як незалежна та суверенна держава. 1 грудня 1991 року наш народ на Всеукраїнському референдумі підтвердив Акт проголошення незалежності України. Це доленосне рішення  підтвердило споконвічне прагнення українців до свободи. Ми більше не могли жити під гнітом тоталітарного режиму, тому 90% людей проголосували за незалежність. Схваливши на всенародному референдумі 1 грудня 1991 року Акт проголошення незалежності України, народ надав цьому документові реальної сили та започаткував новий етап розвитку історії країни.

Тоді у Донецькій області майже 84% громадян заявили про те, що вони мають права та хочуть бути господарями у власному домі. Сьогодні, в час, коли ми знову маємо протистояти ворогу та боронити свою незалежність, донеччани виходять на  площі з державними прапорами та впевнено кажуть «Донеччина – Україна».

За ці 28 років нас загартувало та поєднало багато подій. Вже шостий рік ми знову вимушені боронити свої землі від агресора. Єдність, яка виникла чверть століття тому і  під час Революції Гідності, події якої і досі стоять перед очима,  стала рушійною силою як для Донбасу, так і для всієї України.

Впевнений, що поєднавши наші зусилля, ми зможемо вистояти ще не одне протистояння, зможемо повернути тимчасово окуповані території і мир на Донеччину!

Наша країна була, є і буде суверенною та незалежною!

Слава Україні!


З повагою 

Голова Донецької облдержадміністрації, 

керівник обласної військово-цивільної адміністрації                              Павло Кириленко