портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Вони загинули за нас: під Благодатним вшанували пам'ять загиблих військовослужбовців 51-ї ОМБР

Опубліковано 19 травня 2019 року, 16:25

П’ять років  тому на світу двадцять другого травневого дня на місце тимчасової дислокації бригади, що знаходилась між селищами Ольгінка та Володимирівка, напали терористи. У результаті нерівного двобою полягло 18 військовослужбовців, які до кінця життя гордо несли свій обов'язок перед державою.  Про той страшний і нерівний бій досі пригадують обпалені вогнем дерева й Фіржаві гільзи, що лежать буквально попід великим дубовим хрестом та меморіальною стелою з іменами та прізвищами всіх героїв.

Пам'ять 18 загиблих вшанували учасники жалобного мітингу. Біля пам’ятного знаку зібрались їх рідні, представники обласної, районної, міської влади, бойові побратими, молодь, громадськість, аби згадати тих, чиє життя трагічно обірвалось  захищаючи українську землю від російського окупанта.

Присутні вшанували пам'ять оборонців  хвилиною мовчання та поклали до пам'ятного хреста квіти.

Мине зовсім небагато  часу і про цих героїв писатимуть книги, зніматимуть кінофільми, на їх  прикладах, беззавітного служіння рідній Батьківщині, беззаперечного виконання священного обов’язку – стати на захист кордонів держави, коли в цьому є гостра потреба – виховуватиметься не одне покоління українців. Бо вони справжні герої, які у нерівному двобої з ворогом, протиставили їм свій патріотизм, відповідальність, безмежну любов до України.

І саме за це їм наша любов, вдячність і низький уклін.


Волноваська райдержадміністрація