портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Вугільна галузь залишається пріоритетом для України, - Денис Шмигаль

Опубліковано 30 серпня 2020 року, 14:30

Держава дбає про майбутнє вугільної галузі, яка залишається пріоритетом для України. Про це прем'єр-міністр України Денис Шмигаль сказав під час спілкування з журналістами на шахті «Торецька» ДП «Торецьквугілля» 30 серпня.

«Держава в особі уряду, в особі президента дбає про майбутнє цієї галузі, людей і міст, де знаходяться шахти й відповідні вугільні підприємства…  Вугільна галузь залишається пріоритетом для України. Вона є основою для економіки багатьох галузей: енергетики,  металургії, хімічної промисловості.  Вона має величезне соціальне значення. І мономіста, яких більше 60 в Україні, в більшості випадків залежать від шахт», - сказав голова уряду.

Денис Шмигаль звернув увагу й на складності, що існують у галузі. «Вугільна галузь мала кризу. У цьому році ми докладаємо зусиль для того, щоб у шахтарів не було заборгованості по заробленій заробітній платі. Дуже уважно тримаємо на контролі...  Щотижня ведемо розмову з профспілками, контролюємо роботу вугільних підприємств й будемо продовжувати це робити»,  - зазначив голова Кабінету міністрів.

Окремою є тематика трансформації вугільних регіонів.  «Про це ми говоримо, коли приходить час, завершується виробка, шахта закривається, неможливо це просто залишити. Стоїть питання, як будуть жити мономіста, як будуть жити шахти, як будуть жити люди й громади, що залежать від таких підприємств, що є основою бюджету творення в мономістах, основою соціальної політики таких міст.  Ми попросили допомоги у наших міжнародних партнерів… У них є відповідний досвід, вони надають відповідні проекті, готові надати фінансування, готові надати спеціалістів, експертів. Звичайно, що це тривала робота. Це наша стратегія й наша перспектива», - сказав Денис Шмигаль.

Він ще раз привітав шахтарі та їхні родині зі святом.  Глава уряду окремо згадав й про тих, хто загинув, виконуючи свій професійний обов’язок.

В. о. міністра енергетики Ольга Буславець приєдналась до привітань.  "Я народилася в шахтарському краї, ми готувалися до цього свята як до одного з видатних, тому я хочу подякувати шахтарям за їх важкий труд, який забезпечує і світло, і тепло в наших оселях. Бажаю міцного здоров’я, добробуту, достатку, впевненості у завтрашньому дні",- сказала вона.

Нагадаємо, що в ході робочої поїздки до Донецької області Денис Шмигаль та Ольга Буславець у Краматорську вручили працівникам вугільної галузі державні нагороди.