портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Вугільні регіони України очікують на поступову та поетапну трансформацію

Опубліковано 16 березня 2021 року, 14:27

Вугільні регіони України очікують на поступову та поетапну трансформацію з розв‘язанням економічних проблем. Про це під час брифінгу у Донецькій ОДА заявив міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов.

Він наголосив, що трансформація вугільних регіонів є одним з пріоритетів діяльності уряду,  і державна стратегія регіонального розвитку на наступні 7 років передбачає конкретні дії у цьому напрямку.

«Ми аналізуємо досвід країн, що вже пройшли цей шлях – Велика Британія, Німеччина. Ми розуміємо обсяг інвестицій, що необхідно вкласти державі. Сьогодні ми активно співпрацюємо з урядом Німеччини, використовуючи їхній досвід та напрацювання. У нас створена постійна робоча група, яка розробила програму трансформації, і ця діяльність буде трансформуватися», - сказав міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов.

Також він зазначив, що трансформація – це питання забезпечення альтернативними робочими місцями тих професіоналів, які втрачають роботу з тих чи інших причин в результаті реорганізації вугільних підприємств. Програма буде передбачати професіональний розвиток та перекваліфікацію, створення нових робочих місць та зон динамічного економічного розвитку. Час реалізації цієї програми Україною має бути коротшим, ніж у інших країнах з таким досвідом.

«Саме тому зараз в рамках проєктів ДФРР ми спеціально виділяємо проєкти економічного розвитку, які передбачають створення індустріальних, технологічних парків, IT-парків, промислових підприємств, які б могли створити потенціал для створення нових робочих місць», - сказав міністр. 

«Концепція трансформації підприємств,  вугільного регіону в цілому передбачає м’який підхід. І не треба плутати трансформацію з консервацією та закриттям… Буде здійснено аудит фахівцями по кожному вугільному підприємству», - підкреслив голова Донецької ОДА Павло Кириленко.