портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Японія у наступному році підтримає освітні, медичні та економічні проєкти Донецької області

Опубліковано 12 листопада 2019 року, 15:45 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

12 листопада голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко зустрівся з делегацією Посольства Японії на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Японії в Україні паном Такаші Кураї. У ході засідання представники японської делегації висловили намір у наступному році підтримувати освітні, медичні та економічні проєкти, спрямовані на створення нових робочих місць на Донеччині. Допомога надаватиметься через різні організації. 

За словами керівника Донецької обласної військово-цивільної адміністрації, Японія спільно з УВКБ ООН та Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) вже реалізують надзвичайно важливі проєкти для нашої області. 

«Цього року за фінансової допомоги Японії в 4 млн доларів у Донецькій та Луганській областях було, зокрема, відновлено 400 будинків, які постраждали від бойових дій. Крім того, було реалізовано низку проєктів, спрямованих на освіту молоді й розбудову громад, у яких вони проживають, а інвестиції в молодь, безумовно, сприяють процвітанню області. Ми вдячні уряду Японії й за допомогу компанії «Вода Донбасу», яка у квітні цього року отримала два оснащені спеціалізовані автомобілі для роботи безпосередньо на лінії зіткнення», – зауважив Павло Кириленко.

У свою чергу, керівник офісів ЮНІСЕФ на сході України Раміз Бехбудов висловив подяку Донецькій ОДА та уряду Японії.

«Ми вдячні уряду Японії та Донецькій обласній державній адміністрації за можливість допомагати дітям на сході України. Діти та молодь належать до уразливих категорій, які найбільше страждають від конфлікту. ЮНІСЕФ за фінансової підтримки уряду Японії докладає зусиль для того, щоб покращити умови освіти та сприяти розвитку дітей та підлітків», – підкреслив він.

Пан Такаші Кураї зазначив, що Японія допомагала Україні з часів набуття нею незалежності.

«З 2014 року ми посилили свою співпрацю з Україною, оскільки вважаємо, що повинні допомогти країні й людям, які страждають. Наша підтримка є і політичною. Ми поважаємо суверенітет і територіальну цілісність України», – заявив пан Посол.

Павло Кириленко запевнив його, що ця допомога і політична підтримка для області є вкрай важливими. 

Загалом від початку конфлікту на сході України, уряд Японії виділив ЮНІСЕФ більше 8 млн доларів США для підтримки дітей та їхніх родин. Ця допомога дозволила ЮНІСЕФ створити безпечне навчальне середовище для 200 тис. дітей, покращити доступ до питної води та санітарії для 1,5 мільйонів осіб у зоні конфлікту та підтримати розвиток підлітків та молоді через навчання проектним і підприємницьким навичкам. Цього року уряд Японії надав 360 тисяч доларів США для реалізації проекту ЮНІСЕФ “Зміцнення стійкості молоді та сприяння соціальній стабільності їхніх громад у Донецькій та Луганській області” у 2019 -2020 році. Загальна мета проекту - пом'якшити вплив конфлікту на дітей, підлітків та молодь у східних областях шляхом посилення стійкості дітей та громад.