портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

ЮНІСЕФ передав медичне обладнання та засоби індивідуального захисту Костянтинівській інфекційній лікарні

Опубліковано 05 травня 2020 року, 12:30 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) закупив першу партію медичного обладнання та засобів особистого захисту та гігієни для медичного персоналу на Сході України. Ця допомога у розмірі 16 мільйонів гривень стала результатом тісного партнерства з бізнесом в Україні.

Для мінімізації шкідливих наслідків COVID-19 для національної системи охорони здоров’я ЮНІСЕФ надає концентратори кисню, пульсоксиметри та комплекти особистого захисту для медичних працівників. Перша партія життєво необхідних товарів була доставлена до Донецької та Луганської областей цього тижня. 

«ЮНІСЕФ готовий підтримати заклади охорони здоров'я із постачання життєво важливих товарів у розпал пандемії COVID-19. Це обладнання допоможе пацієнтам з тяжкими розладами дихання, а також лікарям, які невтомно виконують свою роботу в небезпечних умовах. Ми також вдячні за внесок наших партнерів з приватного сектору, які зробили цю допомогу можливою», - підкреслила Голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Лотта Сильвандер.

В рамках першої частини допомоги Костянтинівська інфекційна лікарня сьогодні отримала 4 кисневих концентратори, 10 пульсоксиметрів, стратегічний запас бутильованої питної води в кількості майже 5 тис. літрів, а також засоби особистого захисту для медичних працівників. 

Під час церемонії передачі допомоги, заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін зауважив, що партнерство з міжнародними організаціями допомагає спільно перешкоджати розповсюдженню тяжкої хвороби. 

«Сьогодні більшість сил та засобів в регіоні направлені на недопущення поширення коронавірусної інфекції. Ми максимально докладаємо зусиль, аби створити безпечні умови для мешканців Донецької області. Плідне партнерство з багатьма міжнародними організаціями дає можливість не наодинці боротись з пандемією, а відчувати поряд допомогу наших друзів та колег, особливо, коли від цієї проблеми потерпає весь світ. Хочу від імені всієї області висловити вдячність та повагу. Сподіваюсь на подальшу співпрацю», - підкреслив Вадим Філашкін. 

Це лише частина допомоги – незабаром ЮНІСЕФ планує передати кисневі концентратори та пульсоксиметри ще 4 лікарням на Донеччині. 

Загалом допомогу отримають 19 закладів охорони здоров’я у зоні конфлікту на сході України, включаючи лікарні та центри первинної медико-санітарної допомоги. Кожен із пристроїв допоможе одночасно задовольнити потреби майже 200 хворих на коронавірус, які мають важку дихальну недостатність, а згодом можуть використовуватися для інтенсивної терапії легеневих розладів. 

ЮНІСЕФ теж підтримає комплектами персонального захисту та санітайзерами єдину в Донецькій області лабораторію, яка здійснює тестування на коронавірус.