портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

ЮНІСЕФ пропонує розпочати на Сході України новий проект з розбудови системи інтегрованих соціальних послуг в ОТГ

Опубліковано 17 квітня 2019 року, 16:43 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Сьогодні, 17 квітня, в Донецькій ОДА відбулась зустріч першого заступника голови Донецької облдержадміністрації Євгена Вілінського та керівників структурних підрозділів ОДА з делегацією Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

Під час заходу обговорили впровадження нового проекту ЮНІСЕФ на Сході України, присвяченого питанням розбудови системи інтегрованих соціальних послуг в ОТГ області, який буде діяти протягом 2019-2020 років.

Програма направлена на створення інтегрованих послуг із фокусом на сім’ї з дітьми, молодь та переселенців, зокрема на вразливі категорії населення. Інтегрована модель передбачає спільну роботу різних підрозділів та служб соціальної сфери і дозволяє системі працювати злагоджено, що особливо є актуальним при наданні послуг на місцевому рівні.

Сервіси надаватимуться у громадах згідно потреб конкретної категорії й конкретної сім’ї, та забезпечать максимальну фізичну доступність, дозволять уникнути численних звернень, встановлять нові стандарти якості соціальних послуг. Зокрема, розвиток таких послуг дозволить забезпечити превенцію потрапляння дітей в інституціональні заклади.

Проект буде реалізований у 12 містах і ОТГ Донецької та Луганської областей протягом двох років (2019-2020) та охопить близько 100 000 осіб.

Об’єм фінансування складає 5 млн євро.