портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

З початку карантину поліція Донеччини склала понад 2 тис. протоколів за порушення протиепідемічних правил

Опубліковано 06 січня 2021 року, 12:29

Понад 2 тис. протоколів за порушення протиепідемічних правил склала поліція Донецької області з початку карантину.  Про це інспектор сектору моніторингу Краматорського відділу поліції Валерія Осипець повідомила 5 січня на брифінгу у Краматорську.

Усього з початку карантину поліцейські Донеччини зареєстрували 9 305 подій,  пов’язаних з порушенням  обмежувальних та карантинних заходів. Відкрито 7 кримінальних проваджень. 

Загалом складено 2 306 адміністративних протоколів за ч. 1 ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення правил щодо карантину людей».

Винесено 4 632 постанови відносно осіб, які перебували у громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, що закривають ніс та рот.

Щодня Донеччину патрулюють близько 1000 правоохоронців, одним із завдань яких  є превентивна робота з населенням щодо протидії COVID-19. До складу понад 400 нарядів входять також військовослужбовці, представники ДСНС, МОЗ, Держспоживслужби і органів місцевого самоврядування.

Крім того, поліцейські перевіряють дотримання громадянами режиму самоізоляції, зокрема за допомогою  мобільного додатку єдиного державного веб-порталу електронних послуг «Дій вдома» надійшло 4 713 повідомлень про порушення особою правил перебування за місцем самоізоляції. За порушення режиму самоізоляції складено 5 адмінпротоколів.

Поліцейські Донеччини закликають дотримуватися заходів, яких вживає уряд для збереження життя і здоров’я громадян. Насамперед, це використання масок і соціальна дистанція (1,5-2 метри).