портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

З телевежі у Гірнику розпочали мовлення ще три українські радіостанції

Опубліковано 12 грудня 2018 року, 10:20 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Від початку жовтня у Донецькій області в експлуатацію введено нову ретрансляційну теле- радіовежу, яка розташована у місті Гірник за 15 км від лінії розмежування. Висота новобудови складає 190 метрів, що дозволяє розповсюджувати сигнал в радіусі 90 км, у тому числі на непідконтрольну українській владі територію.

Наразі розпочали мовлення ще три українські радіостанції - Радіо НВ, Голос Донбасу (НСТУ) і UA:Радіо Промінь (НСТУ). Таким чином, з Гірника в напрямку лінії розмежування вже офіційно мовлять 7 українських FM-радіостанцій: Радіо НВ, Голос Донбасу (НСТУ), UA:Радіо Промінь (НСТУ). Армія ФМ, UA: Українське радіо, Країна ФМ, "Вільне радіо".

Аналогове мовлення також здійснює 2 українських телеканали: UA: Донбас (НСТУ) та UATV. Незабаром відбудеться запуск ще 8-ми радіостанцій та 8-ми цифрових телеканалів, яким Національна рада за спрощеною процедурою видала дозволи на тимчасове мовлення. Завдяки Гірницькій телевежі остання біла пляма в Донецькій області поблизу Донецька планомірно наповнюється ефірним сигналом українського телерадіомовлення.

Звісно, окупаційна влада намагається протидіяти розповсюдженню сигналу безпосередньо в Донецьку, але це не заважає поступово збільшувати кількість мовників на нових частотах і, таким чином, обходити глушіння. Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення готується конкурс на малопотужне місцеве цифрове радіомовлення. Ведеться робота щодо включення українських мовників на тимчасово окупованих територіях. А також триває реалізація проекту «Радіо громад».