портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Заступник голови Донецької ОДА оглянув процес відновлення зруйнованого житла у населених пунктах поблизу лінії розмежування

Опубліковано 06 травня 2021 року, 14:26

Заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін ознайомився з ходом відновлення житлових будинків у населених пунктах поблизу лінії розмежування. Так, сьогодні, 6 травня, заступник очільника області відвідав Торецьк, Авдіївку, Опитне, Новобахмутівку, Жованку.

В Опитному запрацювала мобільна крамниця, де місцеві мешканці можуть придбати найнеобхідніші товари та продукти харчування. У квітні в Опитному було відновлено електропостачання та почалися  роботи з відновлення житла, пошкодженого внаслідок бойових дій.

Вадим Філашкін проінспектував  процес відновлення житла, яке проводиться силами особового складу  ДСНС.  Будівельні матеріали було виділено з обласного матеріального резерву.  До робіт цього року залучено 150 працівників ДСНС  з різних областей України.

Мешканці прифронтових селищ під час спілкування з представниками влади окреслили основні проблеми, з якими їм  доводиться стикатися.  Йдеться про  пошкоджені внаслідок бойових дій будинки, проблеми з водопостачанням, з доступом до медичних послуг тощо.

 «Зрозуміло, що низку проблем прифронтових населених пунктів можна буде розв’язати лише після припинення війни. Але зараз разом з ДСНС робимо все можливе, щоб мешканці пошкоджених будинків мали змогу повернутися додому і до звичного життя.  Питання відновлення житла є надважливим для Донеччини», - сказав  Вадим Філашкін.

Також він нагадав, що на Донеччині продовжує працювати комісія з виплати компенсацій за житло, зруйноване внаслідок російської агресії, та закликав місцевих мешканців подавати документи на розгляд комісії для подальшого отримання компенсацій.