портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Заступник голови Донецької ОДА проінспектував об’єкти "Великого будівництва" на півдні Донеччини

Опубліковано 21 серпня 2020 року, 08:52

Заступник голови Донецької обласної державної адміністрації Денис Клюшников проінспектував об’єкти, що ремонтуються в рамках  національного проєкту «Велике будівництво» на півдні Донеччини. 

У Маріуполі завершується реконструкція відділень одразу в трьох лікарнях: відділення екстреної медичної допомоги у лікарні №1 у Кальміуському районі міста та лікарні №4 імені К.І. Мацука у Лівобережному районі, а також відділення дитячої хірургії в Маріупольському територіальному медичному об’єднанні здоров’я матері і дитини, що в Центральному районі. Дитяча хірургія готова буде прийняти пацієнтів уже у вересні, інші два об’єкти – у жовтні цього року. Загалом на ремонт цих відділень було витрачено понад 107 мільйонів гривень з державного, обласного та міського бюджетів.

Денис Клюшников відзначив, що важливо, аби доступ до якісних медичних послуг мали не тільки містяни, але й селяни. Тому відвідав амбулаторії у селах Тополине Нікольського району та курортному селі Мелекіне Мангушського району. Ремонт амбулаторії у Мелекіному було успішно завершено на початку серпня, а  амбулаторія у Тополиному буде готова приймати пацієнтів тільки наприкінці цього року. Обидва заклади були відремонтовані коштом субвенції з державного бюджету, загальна вартість робіт склала майже 11 мільйонів гривень.

Добігає кінця капітальний ремонт опорної школи № імені А.Д. Якименка у селищі Нікольське. Вона вже з початком навчального року буде готова прийняти 620 учнів. Школа матиме сучасне обладнання, новітній харчоблок, на її території вже готове футбольне поле зі штучним покриттям, майданчик з тренажерами й готується до відкриття ще один спортивний майданчик. Денис Клюшников відзначив прогрес,, здійснений у відновленні цієї школи за короткий літній період.

Після реконструкції усі ці приміщення будуть енергоефективними, вартість їхнього утримання скоротиться, а термін експлуатації – продовжиться.

«Велике будівництво» — національний проєкт, ініційований президентом України Володимиром Зеленським.  Він спрямований на масштабну розбудову якісної інфраструктури України включно з дорогами та такими соціально важливими об’єктами, як школи, дитячі садки та спортивні об’єкти.