портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Затверджено новий Порядок виплати одноразових грошових винагород спортсменам та тренерам Донецької області

Опубліковано 05 листопада 2018 року, 09:26

З метою морального і матеріального заохочення спортсменів та їх наставників, досягнення яких сприяють авторитету Донецької області і України, підтримки і стимулювання розвитку спорту вищих досягнень в регіоні, розпорядженням голови облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації Олександра Куця від 23.10.2018 № 1285/5-18 затверджено Порядок виплати одноразових грошових винагород атлетам і тренерам Донеччини, які гідно виступають на міжнародних змаганнях, а також граничні розміри цих винагород.

Розпорядження набирає чинності з дня його опублікування. Виплата винагород буде здійснюватися в межах видатків, передбачених в обласному бюджеті.

Винагорода виплачуватиметься спортсменам Донецької області, які посіли перше-шосте місця на Олімпійських іграх, перше-третє місця у складі збірних команд України на офіційних міжнародних змаганнях: Паралімпійських, Дефлімпійських, Всесвітніх, Європейських, Юнацьких Олімпійських іграх, Іграх нескорених «Invictus Games», чемпіонатах світу серед дорослих, кубках світу, чемпіонатах Європи серед дорослих з олімпійських та неолімпійських видів спорту, чемпіонатах світу і Європи серед осіб з інвалідністю з видів спорту, що входять до програми Паралімпійських та Дефлімпійських ігор, з видів спорту, що не входять до програми Паралімпійських та Дефлімпійських ігор, серед дорослих, Всесвітній шаховій олімпіаді, та їх тренерам.

У розпорядженні визначені граничні розміри одноразових грошових виплат, які становлять певний відсоток від державних нагород, встановлених постановами Кабінету Міністрів України. Підкреслимо, що за ініціативи голови облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації Олександра Куця розміри винагород переглянуто в бік їх суттєвого збільшення.

За успішні виступи на Олімпійських іграх (у 2020 році пройдуть у столиці Японії Токіо) спортсменам Донецької області встановлені такі винагороди: за «золото» – 1753,8 тис. грн., «срібло» – 1122,4 тис. грн., «бронзу» – 771,7 тис. грн., четверте місце – 617,4 тис. грн., п’яте місце – 493,9 тис. грн., шосте місце – 395,1 тис. грн. За досягнення на Паралімпійських іграх атлети отримуватимуть: за перше місце – 876,9 тис. грн., за друге – 561,2 тис. грн., за третє – 385,8 тис. грн., на Всесвітніх іграх (у 2021 році пройдуть у американському місті Бірмінгем): за перше місце – 240 тис. грн., за друге – 200 тис. грн., за третє – 120 тис. грн.

За підготовку спортсменів, які мають досягнення на міжнародних змаганнях, їх тренерам встановлюється винагорода у розмірі 50% (першим тренерам – 25%) від розміру винагороди, встановленого для атлета.

Зазначимо, що якщо спортсмен на одному змаганні посів кілька призових місць, у розмір винагороди враховуються суми винагород за кожне зайняте призове місце. Також атлетам виплачуються винагороди за встановлення рекордів світу та/або Європи на офіційних міжнародних змаганнях після їх реєстрації в установленому порядку відповідно до розмірів, визначених за перше місце.

З повним текстом розпорядження голови Донецької облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації можна ознайомитися в прикріпленому файлі.


Додаткові матеріали

Інші новини за темою