портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

1 жовтня - День територіальної оборони України

Опубліковано 01 жовтня 2023 року, 07:10

У першу неділю жовтня, відповідно до Указу Президента України від 30.09.2020 № 417/2020, в Україні щорічно відзначається День територіальної оборони України.

«Готові до спротиву!» - гасло, яке Сили територіальної оборони ЗСУ щодня реалізують на практиці.

З початком повномасштабного вторгнення саме до сил ТрО влилися сотні тисяч українців — чоловіків та жінок. Колись вони були колегами, сусідами, друзями, а тепер вони – захисники. Перевтілились у воїнів і стали на захист свого дому, своєї громади, своєї країни. І жоден ворог їх не здолає, допоки стоять пліч-о-пліч.

Сили територіальної оборони прийняли до своїх лав понад сто тисяч українців, які разом з іншими видами й родами військ ЗСУ захищали Київ, Суми і Чернігів, пильнують рубежі на півночі, тримають оборону Харкова, Миколаєва та Запоріжжя, звільняють Донеччину та Херсонщину. Завдяки сміливості та стійкості наших воїнів було зламано плани ворога

Досвід підрозділів Сил ТрО та результати виконання ними бойових завдань є предметом аналізу і вивчення, і фактично – розроблення нової формули національного спротиву України.

Підрозділи Сил територіальної оборони щоденно удосконалюють свої знання, уміння та навички щодо виконання обов’язків у бойових умовах. Військовослужбовці Сил ТрО проходять фахову підготовку в навчальних центрах і вищих військових навчальних закладах Збройних Сил України. Особлива увага приділяється тактичній та вогневій підготовці, удосконаленню навичок особового складу, діям на замінованій місцевості, в обладнанні укриттів та порядку їхнього заняття, опануванню новітнього озброєння і техніки, що надходять як військова допомога.