портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

1016 дітей евакуювали з Донеччини з початку оголошення примусової евакуації

Опубліковано 12 квітня 2024 року, 12:25

З Донеччини у примусовий спосіб евакуйовано 1016 дітей з їх родинами з початку оголошення примусової евакуації, а саме з 7 квітня 2023 року.

Про це повідомив заступник голови Донецької ОДА Олександр Шевченко під час  засідання Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану під головуванням Віце-прем’єр-міністерки України – Міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук.

Участь у нараді також взяли заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Бойко та керівники структурних підрозділів ОДА.

Під час засідання розглядали потребу в евакуації відвідувачів реабілітаційних центрів Донеччини до безпечних регіонів України та доцільність їх релокації.

За словами заступника голови Донецької ОДА Олександра Шевченка, з початку проведення, а саме з 7 квітня 2023 року, обов’язкової евакуації в примусовий спосіб дітей з їх батьками або законними представниками і станом на 10 квітня 2024 року, потребували евакуації 869 дітей.  Додатково було виявлено 162 дитини, загалом евакуйовано 1016 дітей.

«З 56 визначених населених пунктів області евакуйовано всіх дітей. На сьогодні подовжена та триває евакуація родин з дітьми у примусовий спосіб з населених пунктів  Бахмутського району – там наразі залишається 13 дітей. А саме 5 дітей у Торецьку та 8 у  Щербинівці. Евакуація в примусовий спосіб дітей з населених пунктів Курахівської громади Покровського району розпочалась 8 березня. У населених пунктах Успенівка, Ганнівка, Веселий Гай та Трудове перебувало 28 дітей. Станом на сьогодні залишається  2 дитини в одній родині у селі Успенівка», - зазначив заступник очільника області.

Під час заходу також зауважили, що наразі місцеві військові адміністрації та керівництво реабілітаційних центрів продовжують інформаційно-роз’яснювальну роботу з відвідувачами щодо необхідності евакуації.

Крім стану справ на Донеччині, під час засідання також обговорювали організацію евакуації цивільного населення з Херсонської та Харківської областей.