портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

16 березня виповнюється два роки з російського авіаудару по драмтеатру в Маріуполі

Опубліковано 14 березня 2024 року, 12:32

16 березня 2022 року російські окупанти скинули на драматичний театр Маріуполя авіаційну бомбу. Перед центральним входом в театр на асфальті було написано великими літерами слово «ДІТИ». У будівлі театру переховувалися від обстрілів близько тисячі мирних мешканців. Сотні маріупольців загинули. Якою є точна кількість жертв атаки, на сьогодні достеменно не відомо.

Донецькою обласною державною адміністрацією за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України 16 березня 2024 року до другої річниці трагедії ініційовано проведення мирної акції – день пам’яті жертв авіаудару в м. Маріуполь, під час якої пропонується перед центральним входом до театрів нанести напис «ДІТИ» та встановити лампадки на знак шани загиблих.

16 березня Донецька обласна державна адміністрація закликає театральну спільноту в усіх містах України доєднатися до мирної акції.

У цей день кожен може долучитися до акції біля театрів. Протягом дня ви можете покласти квіти, іграшки, хвилиною мовчання вшанувати пам’ять жертв мирних жителів у блокадному Маріуполі.

Разом ми зможемо зробити свій внесок у боротьбу за мир та вшанувати пам'ять тих, хто ніколи не мав би йти з життя.