портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

17 українців виграли стипендії спільних магістерських програм Еразмус Мундус

Опубліковано 20 червня 2024 року, 13:33

17 українців отримали стипендії цьогорічного конкурсу 2024 року на навчання на спільних магістерських програмах Еразмус Мундус у провідних університетах Європи в межах Програми Європейського Союзу Еразмус+. Серед них 14 жінок та 3 чоловіків з Дніпра, Києва, Львова, Сум, Тернополя та Харкова.

14 студенток та 3 студенти з України розпочнуть своє навчання на Еразмус Мундус програмах вже восени цього року у відомих університетах Бельгії, Греції, Іспанії, Латвії, Мальти, Нідерландів, Німеччини, Португалії, Сербії, Франції, та Швеції. Основними предметними областями, які обрали наші студенти, є: великі дані в інформаційних технологіях, політика в галузі управління та прав людини, нейронауки, біомедична та мембранна інженерія, суспільство та політика, культура та лексикографія, урбаністика та сталий розвиток.

Спільні магістерські програми Еразмус Мундус – це унікальні магістерські програми, що розроблені партнерством університетів мінімум з двох країн Європи, які надають гранти кандидатам з усього світу та покривають витрати на навчання, трансфери, візу, страхування, щомісячну стипендію в 1 000 євро тощо. Окрім основних освітніх програм, студенти отримують можливість відвідувати мовні курси та поїхати на практику, а також дізнатись більше про держави-члени ЄС, нові традиції та культури разом з одногрупниками з усього світу.

На сьогодні вже 465 українських студентів навчалися та навчаються на спільних магістерських програмах Еразмус Мундус з 2014 року. Окрім освітньої місії, вони виконують ще одну важливу роль «амбасадорів», які сприяють і підтримують Україну в Європі, а при поверненні – сприятимуть розвитку та реформам у своїй державі.

Цього року, Еразмус Мундус святкує 20 річний ювілей. З 2004 року, після відкриття можливостей ступеневої академічної мобільності для країн всього світу, Європейська Комісія надала фінансування 749 українцям. Більше 600 випускників спільних магістерських та докторських програм працюють у різних сферах, секторах України та інших країн й роблять внесок до перемоги України, впроваджують ключові реформи у державному та приватному секторах, в освітніх та дослідницьких інституціях, органах влади, стартапах, інноваційних компаніях та інших. Дізнайтесь більше про Вплив Програми ЄС Еразмус Мундус за покликанням тут.

Додатково: Еразмус+ – це Програма Європейського Союзу, яка через підтримку навчання впродовж життя, працює задля освітнього, професійного та особистісного розвитку громадян Європейського Союзу та поза його межами у сферах освіти, професійної підготовки, молоді і спорту. Програма Еразмус+ підтримує навчальну мобільність, проєкти і партнерства співпраці організацій, розвиток політики та співробітництва. В межах Програми відкрито безліч можливостей для всіх груп населення та різних типів організацій.

Дізнайтеся більше про можливості отримання стипендій Еразмус Мундус за посиланням.

За додатковою інформацією звертайтеся до Національного Еразмус+ офісу в Україні через сайт та сторінку у мережі Facebook.

*Згідно сайту www.eeas.europa.eu

Інші новини за темою