портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

18 квітня - Міжнародний день пам'яток і визначних місць

Опубліковано 18 квітня 2023 року, 08:50 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

Сьогодні, 18 квітня, ми відзначаємо Міжнародний день пам'яток і визначних місць та День пам'яток історії та культури в Україні. Він присвячений збереженню історичної та культурної спадщини людства.

На жаль, ми повинні зауважити, що в Донецькій області, як і в інших регіонах України, об’єкти культурної спадщини стали жертвами війни. Протягом 2022-2023 військова агресія російської федерації проти нашої країни призвела до руйнування багатьох цінних об'єктів, які є надбанням української історії, культури та символом національної ідентичності.

Попри це, збереження пам’яток є одним з головних пріоритетів у роботі облдержадміністрації та територіальних громад. Ми продовжуємо працювати в цьому напрямку, щоб наша спадщина залишилася живою та доступною.

Зараз триває робота над переосмисленням історико-культурного простору Донеччини, що є важливим процесом висвітлення правдивої української історії.

Ми прагнемо віднайти історичні та архітектурні об’єкти, які є надбанням української нації. Це не просто робота, а місія, яка спрямована на збереження історії та культури нашого регіону для майбутніх поколінь. Завдяки спільним зусиллям, ми зможемо повернути нашій землі її колорит та унікальність; здатність надихати й вражати. Управління культури і туризму облдержадміністрації висловлює щиру вдячність всім, хто причетний до охорони, збереження та відновлення культурної спадщини у цей складний час. Пам’ятаємо, збережемо спадщину – створимо майбутнє! Вітаємо з Міжнародним днем пам'яток і визначних місць та Днем пам'яток історії та культури в Україні!

Управління культури і туризму облдержадміністрації