портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

22 жовтня 2019 року в селекторних студіях ПАТ «Укртелеком» відбувся Всеукраїнський селектор з підбиття підсумків оздоровчої кампанії у 2019 році

Опубліковано 24 жовтня 2019 року, 14:39 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Під головуванням заступника Міністра соціальної політики України  Олега Коваля, за участі представників центрального штабу з питань оздоровлення та відпочинку дітей, відбувся Всеукраїнський селектор з підбиття підсумків оздоровчої кампанії у 2019 році. 

Зокрема в нараді приймали участь представники Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики, Міністерства внутрішніх справ, Національної поліції, Міністерства охорони здоров’я, Міністерства інфраструктури, Міністерства освіти і науки, Державної прикордонної служби, Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Державної служби з питань праці, Державної служби з надзвичайних ситуацій та Федерації професійних спілок.

У регіональних студіях були присутні заступники голів обласних та Київської міської державних адміністрацій, керівники департаментів та управлінь, які займаються питаннями оздоровлення та відпочинку дітей, служб у справах дітей.

Як наголосив Олег Коваль, відкриваючи нараду, «мета проведення цього селектора – опрацювати проблемні питання організації оздоровчої кампанії цього року та окреслити шляхи нашої спільної діяльності щодо реалізації завдань, визначених Урядом для усіх гілок центральних та місцевих органів виконавчої влади».

Обговорюючи складові оздоровчого процесу, учасники заходу приділили особливу увагу питанням оздоровлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

На території Донецької області мешкає 165,9 тисяч дітей шкільного віку, з яких 105,9 тисяч дітей, які потребуються особливої соціальної уваги та підтримки.

Загальний обсяг видатків на оздоровлення та відпочинок дітей на даний час складає 71,6 млн. грн., а саме кошти обласного бюджету – 34,2 млн. грн., кошти місцевих бюджетів – близько 29,0 млн. грн., кошти державного бюджету – 8,4 млн. грн.

Станом на 01.10.2019 за бюджетні кошти забезпечено оздоровленням та відпочинком 43935 дітей Донецької області, з них 20712 дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

В поточному році 1270 дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, охоплені оздоровленням та відпочинком в інших регіонах країни та за кордоном: в дитячих центрах «Артек» та «Молода гвардія»,  Київській, Херсонський, Одеській, Тернопільській,  Львівській, Полтавській областях та в Грецькій Республіці.

На території Донецької області у 2019 році працювало 18 дитячих закладів оздоровлення та відпочинку та 413 закладів відпочинку.

Обласним міжвідомчим штабом з координації організації оздоровлення та відпочинку дітей здійснено 70 перевірок дитячих закладів оздоровлення та відпочинку щодо їх готовності до оздоровчої кампанії, а також поточної діяльності дитячих закладів.

 




Порушувалися під час селекторної наради і питання контролю за якістю надання оздоровчих послуг, збереження мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, ефективного використання бюджетних коштів тощо.

Серед найважливіших пріоритетних завдань для підготовки оздоровчої кампанії                               2020 року заступник Міністра соціальної політики України Олег Коваль назвав підвищення якості надання оздоровчих послуг та створення безпечних умов перебування дітей у закладах оздоровлення та відпочинку.