портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Діти Донеччини направились на оздоровлення та відпочинок до дитячих центрів «Молода гвардія» та «Артек» на ХІ тематичні зміни

Опубліковано 24 жовтня 2019 року, 14:35 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

68 дітей Донецької області, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, направились на ХІ тематичні зміни до дитячих центрів «Молода гвардія» та «Артек», в тому числі 31 дитина з 20 жовтня - до державного підприємства «Український дитячий центр «Молода гвардія» м. Одеса на ХІ тематичну зміну «Платформа безпеки» та 37 дітей з 18 жовтня - до державного підприємства України «Міжнародний дитячий центр «Артек» на ХІ тематичну зміну «Знай свої права».

Головним завданням програми тематичної зміни «Платформа безпеки» ДП «УДЦ «Молода гвардія є виховання у дітей свідомого ставлення до свого життя та здоров’я. Платформа безпеки – це пізнавально-розвиваючий простір для виховання у дітей свідомого ставлення до свого життя та здоров’я, оволодіння основами здорового способу життя, формування навичок безпечної для життя та здоров’я поведінки у повсякденні та при виникненні надзвичайних ситуацій.

Зміна складатиметься з 6 тематичних секторів: 

«Медична безпека»;

«Безпечний спосіб життя»;

«Інформаційна безпека»;

«Безпечний будинок»;

«Безпека на дорозі»;

«Моральна безпека».

В рамках зміни відбудеться конкурсно-розважальна програма «Stop Virus», конкурс агітаційних відеореклам «Увага! Діти на дорозі!», шоу-мод «Рятувальник – то не професія, а стиль життя» та гра по станціям «Допомога поруч».

В рамках зміни «Знай свої права» ДПУ «МДЦ «Артек» відбудеться проведення тренінгів особистісного та громадянського зростання, тренінгів з прав дитини, рольових ігор, спрямованих на розширення знань своїх прав та обов’язків, знайомство з основними положеннями «Конвенції ООН про права дитини» та «Декларації прав дитини».

Головними подіями зміни стануть – правопросвітницький проект «Модель ООН в Артеку», панельна дискусія «Мої права» та загальноартеківські дебати «Я дитина – я людина». Ключовими заходами зміни стане День української писемності та мови та Всесвітній День молоді.

Зміна триватиме 21 день.

Бажаємо дітям яскравих емоцій, веселого відпочинку та нових друзів!

Наступна зміна в ДП «УДЦ «Молода гвардія» планується з 12 листопада 2019 року, в ДПУ «МДЦ «Артек» - з 11 листопада 2019 року.

Для отриманням путівок необхідно звертатися до структурних підрозділів з питань соціального захисту населення виконавчих органів міських рад, райдержадміністрацій за місцем проживання.