портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

28 липня - Всесвітній день боротьби з гепатитом

Опубліковано 28 липня 2023 року, 18:18

Що таке гепатити, який рівень захворюваності в нашій області, та як лікарі борються за те, щоб цієї хвороби на Донеччині не було. Про все це і не тільки розповів під час брифінгу заступник начальника управління організації та розвитку медичної допомоги населенню департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Педенко. Ця тема стало однією з провідних на брифінгу не випадково, бо саме сьогодні, 28 липня - Всесвітній день боротьби з гепатитами.

Олександр Педенко докладно розповів про різновиди гепатитів, шляхи передачі цієї небезпечної інфекції, нагадав, як захиститись від цієї хвороби, як розпізнати та лікувати її.  Нагадавши, що в Донецькій області є достатньо тестів для діагностики вірусного гепатиту В і С, він перелічив, кому вони призначаються  в першу чергу.

Щодо статистики, то в області рівень захворюваності хронічним гепатитом В в минулому році склав 0,17 (це три випадки), що нижче рівня 2021 року на майже 90 % і нижче загальнодержавного рівня більш ніж на 90%. Показник гепатита С у 2022 році складав 2,4 (було 42 випадки), що нижче рівня 2021 року на 77,6% і нижче загальнодержавного рівня на 72%. За перше півріччя 2023 року показник захворюваності на гепатит С залишається незмінним, але в три рази зросла захворюваність на гепатит В (за шість місяців зареєстровано п`ять випадків, показник складає 0,3, однак захворюваність менше загальнодержавного показника в 5 разів).

Повністю брифінг, ще однією темою якого стало ментальне здоров`я, ви можете подивитись тут: