портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Інструктори ДОДМЦ з навчання ризикам, пов'язаним з вибухонебезпечними предметами, провели інформування дітей і молоді

Опубліковано 28 липня 2023 року, 17:40 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Інструктори Донецького обласного дитячо-молодіжного центру з навчання ризикам, пов'язаним з вибухонебезпечними предметами провели інформування дітей і молоді. Учасники та учасниці лекції були поінформовані про вибухонебезпечні предмети, зокрема ознайомились із видами боєприпасів (міни, касетні боєприпаси, ракети) і саморобних вибухових пристроїв, які найчастіше може зустріти цивільне населення. Дізнались про ознаки небезпечних територій і про наслідки для людини від розриву вибухонебезпечного предмету.

І найголовніше - засвоїли алгоритм дій при зустрічі вибухонебезпечного предмету і правила поведінки при поверненні додому для ВПО. Акцентували увагу не лише дітей, але й дорослих на поводженні з підозрілими, залишеними предметами. 

Ось головні тези для тих, хто хотів, але не зміг долучитись до заходу:

1. При зустрічі з вибухонебезпечним предметом

! Не підходь

! Не чипай

! Відійди на безпечну відстань

! Телефонуй 101

2. Всі залишені речі без власника на засміченій вибухонебезпечними предметами території - небезпечні й підозрілі. Задоволення цікавості не вартує людського життя і здоров'я.

Бережіть себе!

Захід відбувся на базі HUB "Місто змістів".

За інформацією управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації