портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

3 грудня – Міжнародний день людей з інвалідністю

Опубліковано 03 грудня 2021 року, 07:32 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Щороку 3 грудня українське суспільство разом з усією світовою спільнотою відзначає Міжнародний день людей з інвалідністю, який проголошено Генеральною Асамблеєю ООН у 1992 році.

Відзначення цієї дати спрямоване на посилення уваги до проблем людей з інвалідністю, захисту їх гідності, прав і добробуту. Цей день є нагадуванням людству про його обов`язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства. В Україні близько 3 мільйонів людей з інвалідністю.

У 2021 році під час засідання Ради безбар’єрності за участю Першої леді Олени Зеленської та Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля було погоджено масштабний План заходів на 2021-2022 роки з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні. До Плану заходів включено понад 250 ініціатив, які буде втілено в життя протягом найближчих двох років.

Під час засідання Ради безбар’єрності міністри представили 7 ключових проєктів цього Плану, які відповідають за найбільші виклики, пов'язані з суспільними бар'єрами:

  • «Стандарти інфраструктурної безбар'єрності України» (Міністерство інфраструктури України);
  • «Інформаційна кампанія «Україна без бар'єрів» (Міністерство культури та інформаційної політики України);
  • «Доступ до Інтернету в українських селах» (Міністерство цифрової трансформації України);
  • «Фізична доступність громадських будівель» (Міністерство розвитку громад та територій України);
  • «Ветеранська підприємницька ініціатива G2VEI» (Міністерство у справах ветеранів України);
  • «Впровадження в Україні Міжнародної класифікації функціонування, обмежень життєдіяльності та здоров'я» (Міністерство охорони здоров'я України);
  • «Шкільна освіта для всіх» (Міністерство освіти і науки України).