портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині відбувся прямий діалог «Громадськість. Досвід. Комунікація»

Опубліковано 02 грудня 2021 року, 19:19

Зустріч представників Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації з представниками громадських та благодійних організацій відбулась 2 грудня  з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю. 

Метою заходу було розповсюдження набутого досвіду у напрямку підтримки прав осіб з інвалідністю та інформування громадськості про кроки, що вживаються на державному та регіональному рівні у сфері захисту прав осіб з інвалідністю.

Представниками Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації було ознайомлено присутніх з новим електронним сервісом Міністерства соціальної політики України «Електронний кабінет особи з інвалідністю», який дає можливість оперативно онлайн подавати пакет документів для безоплатного отримання технічнихта інших засобів реабілітації, що наразі є актуальним саме під час карантинних обмежень, спричинених пандемією COVID - 19. 

Під час заходу була висвітлена інформація щодо діяльності, яка проводиться громадськими організаціями в напрямку соціальної підтримки осіб з інвалідністю, новації в сфері надання соціальних послуг, висвітлювались питання, зокрема, допомоги під час працевлаштування осіб з інвалідністю, соціальне та юридичне супроводження осіб з інвалідністю, досвід роботи з молоддю та дітьми з інвалідністю у сфері інклюзії, організація інклюзивного простору, доступність послуг для людей з інвалідністю в умовах поширення коронавірусної хвороби, створення безбар’єрного простору.

Люди з інвалідністю потребують особливої уваги. Для них мають бути створені такі умови, які дають змогу відчувати себе рівними серед рівних. Адже саме ставлення до осіб з інвалідністю визначає ступінь цивілізованості суспільства.