портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

331 спортивний розряд і 60 спортивних звань представники Донецької області отримали в 2023 році

Опубліковано 01 лютого 2024 року, 18:36 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

Спортивне життя Донеччини триває попри російське воєнне вторгнення на територію України. Атлети продовжують тренуватися, аби на змаганнях різного рівня якнайкраще представити свої громади, рідний регіон та державу.

Окрім здобуття престижу для Донецької області й України, спортсмени мають мотивацію також у присвоєнні спортивних розрядів та звань за виконання встановлених нормативів і досягнення певних результатів (кожен вид спорту має свої умови та вимоги).

У 2023 році перший спортивний розряд виконали 127 атлетів Донеччини – 71 представник олімпійських видів спорту та 56 неолімпійців, а кандидатами в майстри спорту України стали 204 атлети – 88 олімпійців і 116 неолімпійців. Найбільше спортивних розрядів – у атлетів Бахмутської міської громади (64), другу сходинку в цій статистиці посіла Краматорська громада (58), третє – Мирноградська (43).

Звання «Майстер спорту України» в 2023 році удостоїлися 45 спортсменів Донецької області, представники 10 олімпійських видів спорту (боротьби вільної, дзюдо, гімнастики спортивної, важкої атлетики, гандболу, легкої атлетики, боротьби греко-римської, кінного спорту, скелелазіння, плавання), 8 неолімпійських видів спорту (боротьби самбо, пауерліфтингу, спортивної аеробіки, черліденгу, спортивного орієнтування, мотоциклетного спорту, сумо, ушу) і двох видів спорту серед осіб з інвалідністю (плавання, легка атлетика).

Майстрами спорту України міжнародного класу стали 9 спортсменів: два представники бодібілдингу, два плавці-паралімпійці, по одному представнику боротьби вільної, традиційного карате, пауерліфтингу, підводного спорту, а також представник дзюдо серед осіб з інвалідністю.

Найбільш престижне звання «Заслужений майстер спорту України» отримали 4 спортсмени: неолімпійці, представники пауерліфтингу Костянтин Мусієнко та Олександр Рубець, а також паралімпійці Ярослав Коюда (веслування академічне) і Микола Жабняк (легка атлетика).

Почесного звання «Заслужений тренер України» удостоїлися тренер-викладач з радіоспорту Олексій Іванько та тренер-викладач дзюдоїстів з порушеннями слуху Олександр Земечев.

Пишаємося здобутками спортсменів та тренерів Донеччини, всіляко їх підтримуючи на рівні області! Бажаємо як визнаним майстрам, так і новачкам у спорті, крок за кроком завжди рухатися вперед – до нових вершин!

Інші новини за темою