портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

344 нагороди здобули спортсмени Донеччини на міжнародних змаганнях з початку року, 11 із них – минулого тижня

Опубліковано 15 червня 2023 року, 16:16 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

344 нагороди здобули спортсмени Донеччини на міжнародних змаганнях з початку 2023 року, із них 11 – минулого тижня. У річній скарбничці області: 141 золота, 105 срібних,   98 бронзових медалей. Олімпійці вибороли 108 нагород, неолімпійці – 198, спортсмени з видів спорту осіб з інвалідністю – 38, повідомляє управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації.

Протягом тижня з 5 по 11 червня поточного року представники Донеччини вибороли 11 нагород на міжнародних змаганнях, з яких 3 золотих, 6 срібних та 2 бронзові. Визначні результати за кордоном наші атлети показали в низці видів спорту.

Велосипедний спорт

На міжнародному рейтинговому турнірі з велосипедного спорту на треку СL1 «GP Prešov», що відбувся 10-11 червня в словацькому місті Пряшів, срібним призером у груповій гонці «скретч» серед чоловіків став Максим Васильєв – спортсмен Школи вищої спортивної майстерності Донецької області, який представляє Дружківку.

Веслування на байдарках і каное

Юний спортсмен із Маріуполя Мирослав Кримський відзначився бронзовою медаллю на змаганнях у байдарці-одиночці на дистанції 200 метрів у рамках турніру з веслування «Otwarte regaty im Rafała Piszcza», який пройшов 11 червня в польському місті Познань.

Інваспорт. Веслування академічне

За підсумками міжнародного турніру з веслування академічного серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату, що відбувся 9-13 червня в італійському Гавірате, представники Донецької області здобули 4 нагороди. Ярослав Коюда зі Слов’янська виборов «золото» у класі PR2 Mix2x та «срібло» у класі PR2 Men’s single. Представник Бахмута Роман Полянський став дворазовим срібним призером – у змаганнях «PR1 одиночка, чоловіки» та «PR1 регата». 

Легка атлетика

Легкоатлетки Школи вищої спортивної майстерності Донецької області минулого тижня відзначилися на двох міжнародних змаганнях.

Представниця Дружківки Юлія Чумаченко здобула «срібло» у стрибках у висоту на турнірі «Memorial Josef Odložil» 5 червня у чеській столиці Празі.

Представниця Бахмута Вікторія Ткачук стала третьою в бігу на 400 м з бар’єрами на змаганнях «ATLETICAGENEVE» 10 червня у швейцарській Женеві.

Скелелазіння

На молодіжному чемпіонаті Європи зі скелелазіння, що відбувся 8-11 червня в німецькому місті Дуйсбург, срібну медаль у виді «швидкість» у молодіжній віковій групі «A» виборола Ксенія Горєлова – атлетка Школи вищої спортивної майстерності регіону та вихованка ОДЮСШ для дітей, яка представляє Краматорськ.

Тхеквондо (ВТФ)

Два вихованці Школи вищої спортивної майстерності Донецької області з міста Дружківка стали переможцями міжнародних рейтингових змагань з тхеквондо (ВТФ) «Luxembourg Open G-1 2023», що пройшли 10-11 червня в Люксембурзі. Андрій Гарбар здобув «золото» у ваговій категорії понад 87 кг, Артем Гарбар – у ваговій категорії до 87 кг.