портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Майже кожний десятий учень Донеччини перейшов до шкіл, які розташовані в інших регіонах

Опубліковано 15 червня 2023 року, 16:55

Майже кожний десятий учень закладів освіти Донецької області протягом навчального року перейшов до шкіл в інших, більш безпечних, регіонах країни. Це один з сумних, але цілком логічних та закономірних наслідків тимчасової евакуації цивільних мешканців області через російське вторгнення в Україну.

Про кількість учнів у школах області мова йшла сьогодні на брифінгу директора департаменту освіти і науки Донецької облдержадміністрації Тетяни Сідашевої. 

- Навчальний рік у нас закінчило близько 100 тисяч учнів, - зазначила Тетяна Володимирівна. - І за цей навчальний рік у нас із закладів освіти Донецької області до закладів, які розташовані в інших регіонах України, перейшли близько 11 тисяч учнів. 

Вона констатує, що з одного боку, "ми втрачаємо контингент", а з іншого, батьки обирають ці заклади для того, щоб діти навчалися наживо, а не віддалено, там є укриття і безпечна територія. Аргументом на користь такого вибору є й необхідність соціалізацїї дітей у місцях, куди вони перемістилися разом з родинами.

Тетяна Сідашева також вкотре нагадала про необхідність тимчасової евакуації заради головного - життя та безпеки дітей.

Нагадаємо, у школах Донеччини в цьому році 587 медалістів.