портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

392 нагороди вибороли спортсмени Донеччини на міжнародних змаганнях з початку року, з них 11 – минулого тижня

Опубліковано 29 вересня 2022 року, 19:11 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

У річній скарбничці області:  183 – золоті, 133 – срібні, 76 – бронзові медалі. Олімпійці здобули 218 нагород, неолімпійці – 144 медалі, спортсмени з видів спорту осіб з інвалідністю – 30 нагород.

Протягом тижня, з 19 по 25 вересня поточного року, представники Донеччини вибороли 11 медалей на міжнародних змаганнях, з яких 7 золотих, 3 срібні та 1 бронзова. Визначні результати атлети показали у декількох видах спорту.

Вітрильний спорт

Маріупольський спортсмен Валерій Кудряшов виборов бронзову медаль у виді програми ILCA7 серед чоловіків на етапі Кубка Європи з вітрильного спорту, який проходив з 24 по 26 вересня в чеському місті Докси.

Дзюдо

Вдалим видався другий поспіль тиждень для дзюдоїсток Донеччини. Вікторія Сотник, яка представляє Лиманщину, стала срібною призеркою у ваговій категорії 57 кг на міжнародному турнірі з дзюдо U18 та U16 «Memorialul Aurel Cimpeanu», який з 23 по 25 вересня відбувся у місті Фокшани (Румунія). Також срібною призеркою індивідуального чемпіонату Південної Німеччини U18, який проходив 25 вересня, стала Тетяна Соцька, яка виступає у ваговій категорії 78 кг та представляє місто Слов’янськ.

Сумо

Двоє представників міста Бахмут здобули чотири золоті нагороди Кубку Європи з сумо, який з 23 по 25 вересня відбувся в місті Седльце (Польща). Три з них виборов Олександр Вересюк: у абсолютній ваговій категорії, ваговій категорії 115+ кг та командній першості. Ще одну золоту медаль додала Єлизавета Моренко у ваговій категорії 80+ кг. 

Інваспорт. Шахи, пауерліфтинг, веслування академічне

Другий тиждень поспіль представники Донеччини відзначились на міжнародних змаганнях серед спортсменів з інвалідністю. На чемпіонаті світу з шахів серед спортсменів з порушеннями слуху, який з 14 по 24 вересня пройшов у місті Варшава (Польща), представники Донеччини здобули золоту і срібну нагороди. Тетяна Бакланова, яка представляє місто Маріуполь, у складі збірної України стала переможницею командних змагань серед жінок (тижнем раніше вона стала чемпіонкою з бліц-шахів серед жінок). Олексій Філіппських з Краматорська – срібний призер на змаганнях серед чоловічих команд.

Ярослав Коюда, який представляє місто Слов’янськ, здобув золоту медаль у міксті на чемпіонаті світу з академічного веслування серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату, який з 18 по 25 вересня пройшов у чеському місті Рачице.

Спортсмен з Маріуполя Антон Крюков став переможцем у ваговій категорії до 107 кг на чемпіонаті Європи з пауерліфтингу серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату, який з 24 по 29 вересня відбувся у місті Тбілісі (Грузія).