портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Дніпропетровщині відкрився дитячий простір для ВПО

Опубліковано 29 вересня 2022 року, 19:26 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Сьогодні, 29 вересня, у м. Підгородне Дніпровського району Дніпропетровської області на базі Будинку творчості відкрився «Простір, дружній до дітей» благодійного фонду «Слов’янське серце». На відкритті були присутні голова Підгородненської міської ради Андрій Горб, голова благодійного фонду «Слов’янське серце» Наталія Киркач, начальник управління сім’ї молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької ОДА Лілія Золкіна, координаторка напрямку захисту дітей благодійного фонду «Слов’янське серце» Ніна Нєсговорова, представники міжнародною організацією Save the Children.

Відкриття дитячого простору стало можливим завдяки партнерству Підгородненської міської ради, благодійного фонду «Слов’янське серце», міжнародної організації Save the Children за фінансової підтримки Генерального Директорату Європейської Комісії з питань цивільного захисту та гуманітарної допомоги.

«Простір, дружній до дітей» передусім середовище, де будь-яка дитина зможе взяти участь у різноманітних заходах, які сприятимуть скороченню впливу ряду негативних наслідків кризи, грати, соціалізуватись, навчатись та самовиражатись. Простір допомагає дітям відчути себе у безпеці та підвищити свою самооцінку. Головна мета організованих заходів – це надати дітям можливості розвитку, навчання, ігрової діяльності та формування, підвищення здатності до відновлення після евакуації та під час тривалого військового стану в Україні. Такий простір особливо важливий для дітей ВПО, адже він допоможе їм повернутися до нормального життя.

У Просторі планується проводити:

- тілесно-орієнтовану групову програму психологічної допомоги «TEAM UP»;

- ігрові програми, які сприяють психосоціальній підтримці дітей;

- коворкінг (вільний простір для творчості та гри);

- працюють гуртки: підготовка до школи, розумники та розумниці, кольорові долоньки, зроби сам, літературний гурток, інтелектуальні ігри, майстер класи.

На створення "Простору, дружнього до дітей", було витрачено 157 тисяч гривень на проведення ремонту та  закупівлю меблів, обладнання, техніки, іграшок та матеріалів ля творчості. Персонал також фінансується благодійним фондом «Слов’янське Серце», бюджетна місяць складає 220 тисяч гривень.

За матеріалами управління сім’ї молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації