портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

482 нагороди здобули спортсмени Донеччини на міжнародних змаганнях з початку року, з них 14 – минулого тижня

Опубліковано 08 листопада 2022 року, 20:30 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

482 нагороди здобули спортсмени Донеччини на міжнародних змаганнях з початку 2022 року, із них 14 – минулого тижня

У річній скарбничці області:  238 золотих, 156 срібних,   88 бронзових медалей. Олімпійці вибороли 254 нагороди, неолімпійці – 169, спортсмени з видів спорту осіб з інвалідністю – 59, повідомляє управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації.

Протягом тижня, з 31 жовтня по 6 листопада поточного року, представники Донеччини вибороли 14 нагород на міжнародних змаганнях, з яких 9 золотих, 3 срібних та 2 бронзові. Визначні результати атлети показали в п’яти видах спорту.

 Бодібілдинг

Двома медалями найвищого ґатунку відзначилися спортсмени Донеччини за підсумками міжнародних змагань з бодібілдингу, що відбулися 2-6 листопада в іспанському місті Санта-Сусанна. Роман Губрій, який виступає за Костянтинівську громаду, здобув «золото» чемпіонату світу серед чоловіків у класик фізик у ростовій категорії до 175 см. Катерина Миронюк із Маріуполя стала переможницею Кубку світу з бодібілдингу серед жінок у фіт-модель у відкритій ростовій категорії.

🏆 Гирьовий спорт

На відкритому Кубку Європи з гирьового спорту, місцем проведення якого з 5 по 6 листопада став Острув Велькопольський (Польща), представники Донецької області здобули 8 нагород. Леон Білицький з Покровської громади має за результатами дорослих змагань три золоті медалі (у вправах «двоборство», «поштовх», «естафета») і одну срібну («ривок»), а Олександр Рибін із Лиманської громади серед юніорів двічі став найкращим («довгий цикл», «триборство») та двічі срібним призером («поштовх», «ривок»).

Кіокушинкай карате

«Золото» чемпіонату Європи з кіокушинкай карате, що відбувся 4-5 листопада в столиці Болгарії Софії, для Донеччини та України виборов Олег Крамаренко, який виступає за Краматорську громаду. Він став кращим у розділі «куміте» серед юнаків до 16 років у ваговій категорії понад 75 кг.

 Легка атлетика

За підсумками міжнародного легкоатлетичного півмарафону в польському місті Косьцян, проведеного 6 листопада, на п’єдестал пошани серед жінок зійшли дві представниці міста Дружківка: Вікторія Калюжна посіла перше місце, Марина Немченко – третю сходинку.

Тхеквондо (ВТФ)

На міжнародному турнірі з тхеквондо (ВТФ) класу G-2 «Dracula Open», що пройшов 5-6 листопада в столиці Румунії Бухаресті, Артем Гарбар із Дружківки здобув бронзову нагороду у ваговій категорії до 80 кг.